6 dalda Grammy ödüllü ünlü gitarist Eric Clapton Başkan Ömer Günel’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çıktığım Akdeniz ve Ege sahilleri turunu ne yazık ki köpeğimin ölümü üzerine Kuşadası’nda sonlandırmak zorunda kaldım. Ancak burada bulunduğum kısa süre içinde Kuşadası’na hayran kaldım. Belediye Başkanı Ömer Günel’in nazik ziyareti içinde kendisine çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda tekrar Kuşadası’na geleceğim” dedi.

Başkan Ömer Günel ünlü gitaristin köpeğinin ölümü sebebi ile tatilini yarıda kesmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, “ Müzik dünyasında bir efsane olan Eric Clapton’u yatında ziyaret ederek yarıda kesmek zorunda kaldığı tatilini tekrar Kuşadası’nda başlatmasından onur duyacağımızı belirttik. Kendisi de bu teklifimizi memnuniyetle karşıladı. En kısa zamanda kendisini Kuşadası’nda daha uzun süreli misafir edeceğiz” dedi.

İngiliz Blues gitaristi, şarkıcı ve besteci olan Ercik Clapton müzik dünyasında "Slowhand" lakabı ile tanınıyor. The Yardbirds, Bluesbreakers, Cream, Blind Faith, Derek and Dominos gibi gruplarında çalan Clpaton, "Tears In Heaven" isimli şarkısıyla 6 dalda Grammy ödülü kazanmıştır.