Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a seslenen Şahin, “Seçim öncesi sudan vaatler dağıtarak oy avcılığına çıkan AKP Aydın vekili Mustafa Savaş‘ın suya olan ilgisini bildiğimizden dolayı kendisinden bir istirhamımız var. Anası ağlamış, tarlaya ekecek tohumu, biçecek mazotu, toplayacak takati kalmamış gariban çiftçilerimizin üstüne karabasan gibi bir de DSİ çökmüş, perişanlık, çile had safhada anlayacağınız. Elektrik falan gibi giderleri bahane ederek çiftçiden yer altı suları için ücret isteyen DSİ’ye bir el atsa çok iyi olur diyoruz” dedi.

Seçim döneminde Aydın’ı ziyaret eden bakanları hatırlatan Şahin, “Malumunuz kendisi yapamazsa bile birçok bakan arkadaşı var, hani gelip gittiler, gülücükler, tebessümler dağıttılar halkımıza. Aydınlı için bir icraatlarını görelim değil mi? Durum çok vahim. Bizzat kendi seçim bölgesi olan Çine’de resmen halk bu duruma isyan etti. Çine’ye bağlı Karakollar, Kahraman, Yolboyu, Cumalı, Özeren, Çaltı, Bucak, Altınova, Esentepe ve Kabataş mahallelerinde evine sadece çiftçilik ile ekmek götüren, başka bir geçim kaynağı olmayan vatandaşlar imza toplamaya başladı bile” ifadelerini kullandı.

Açıklamasına devam eden Şahin, “DSİ’nin icraatlarını açıklayalım da en azından bilgisi yoksa belki bilgi edinir, bilgisi varsa belki hemşerileri için vicdana gelir. Sudan sorumlu vekil Sayın SAVAŞ; DSİ, Çine’de arazilerini yer altı suları ile sulayan çiftçilerden başta da söylediğim gibi elektrik falan gibi maliyetleri bahane ederek para talep ediyor.

21.12.2012 tarih ve 28504 sayılı Resmi Gazeteye istinaden 2012 / 4005 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Sulama Birlikleri hizmet götürmediği çiftçiden para alıyor.
Hal böyle olunca çiftçi de canımızı mı alacaksınız, böyle haksız bir talebi yerine getirmeyiz, yasal olmayan bu parayı ödemeyiz diyerek imza toplamaya başlamış.
DSİ’nin vermediği hizmetin parasını sorumluluk kendisindeymiş gibi toplamaya çalışmasına dur diyecek kimse yok mu derken siz aklımıza geldiniz.
Bu haksız ücretin toplanmasından dolayı mağdur olan çiftçinin sesini duy ve konuyu çöz, bizden söylemesi.
İki gün sonra seçim zamanı yolun düşer, sudan muhabbetlerle canın sıkılmasın.
Sonuçta atla deve değil sizin için.
DSİ sizin iktidarınızın kontrolünde olan bir kurum olduğundan bir emrin yeter yani!

Göster bakalım vekilliğini hadi” ifadelerini kullandı.