İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TV100'de katıldığı programda Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın bir otelde görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. "Gazeteciliğin de siyasetin de namusu var." diyen Bakan Soylu, "İstanbul seçmeni ve Binali ağabey aldatılmıştır. Bu kadar açık ve net" diye konuştu.

Program gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu, Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını ile ilgili şunları kaydetti:

"Siz de gazetecisiniz, yıllardan beri bu işi yapıyorsunuz, bir millet bu tartışmaya kitlenmiş. Bu iş namuslu bir iştir. Düğmeye basıyorsunuz, 'size 3 dakika verdim, size 3 dakika verdim' diyorsunuz da buna hazırlanırken, otelde iş pişirirken diğer adaya niye bunu sormuyorsunuz, niye diğer adayla bunu konuşmuyorsunuz? Görüşme yapma hakkınız olabilir 1 saat onunla konuşursunuz, 1 saat de onunla konuşursunuz. Ama bunu kamuoyuna açık edersiniz. Dersiniz ki 'Ben burayla da konuşuyorum, burayla da konuşuyorum, buraya da gideceğim.' veya 'Onların danışmanlarıyla konuşacağım, ikisinin de.' ama ikisini eşit şekilde ortaya koyarsınız. Benim üzüldüğüm şudur, buradaki haksızlığı, bir barem daha yükseltiyorum, buradaki ahlaksızlığı görüp de bunu korumaya çalışan insanlar, bu doğru bir yaklaşım değil. Her işin bir namusu var. Gazeteciliğin de siyasetin de namusu var. Bu namusu korumak temel felsefedir ve burada millet aldatılmıştır, İstanbul seçmeni aldatılmıştır ve Binali ağabey aldatılmıştır. Bu kadar açık ve net."

"Buna ihtimal veriyor muydunuz?" sorusuna karşılık Soylu, "Ben bu kadar mesleğinin ahlakına uygunsuz davranabileceğini hiç düşünmedim." ifadesini kullandı. Soylu, "Şimdi İsmail Küçükkaya ile kimse programa çıkar mı? Bu saatten sonra kimse çıkmaz. Çünkü güvenilirliğini tamamen yitirdi ve Türkiye'ye yalan söyledi. Türkiye'deki seçmeni aldattı, tüm Türkiye'yi aldattı" dedi.