Cem Celil Lale/HaberAydın - Bafa Gölü kıyısında, geçim kaynağı tarım ve balıkçılık üzerine kurulu olan Serçin’in bu doğal yaşam güzelliklerini korumak ve tanıtabilmek amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bafa Gölü Rekreasyon Alanı Projesi” hayata geçirilmişti. Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla, Bafa Gölü kıyısında bulunan Serçin Mahallesi’nde Serçin Ekoturizm Merkezi açılmıştı.

Günden güne bilinirliği artan Serçin Mahallesi’nin ziyaretçi sayısında da artış yaşanıyor. Serçin Mahallesi’ne gelerek doğa yürüyüşü yapan ziyaretçiler, bir taraftan da Bafa Gölü’nde kuşları gözlemliyor. Serçin’in doğasını ve havasını çok beğendiklerini ifade eden ziyaretçiler, doğaseverlerin yeni rotasının Serçin olduğunu ifade ediyor.

Korunmuş doğasıyla dikkat çeken bölgede 80 çeşit bitki, 261 kuş, 22 sürüngen ve 19 memeli türü yaşamını sürdürüyor. Kamp ve doğa yürüyüşünün de yapıldığı bölgeye gelen vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak sağladığı bisikletlerle gezebiliyor.

Üniversiteler, dernekler, doğaseverler gezi düzenliyor

Öte yandan, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ekoturizm merkezine bazı üniversiteler ve dernekler gezi düzenliyor. Akademisyenlerin ve öğrencilerin büyük ilgisini çeken Serçin Mahallesi’ne gösterilen ilginin günden güne artması bekleniyor.