Germencik Belediyesi’nin yeni seçilen CHP’li Başkanı Fuat Öndeş, belediyenin güncel mali durumunu gösteren pankartı belediye binasına astırdı. Öndeş’in talimatıyla asılan pankart sonrasında Ümmet Akın’ın belediye başkanı olduğu dönemde belediyeyi çiftliğe çevirdiği ve uçan kuşa borcu olduğu ortaya çıktı. Akın’ın arkasında bıraktığı Germencik Belediyesi’nin banka kredisi, piyasa borçları, SGK-vergi borçları, faiz, sendika, yapılandırma gibi kalemlerde 18 milyon 99 bin lira borcunun olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Germencik Belediyesi’ne ait AKN şirketinin de piyasa, SGK başta olmak üzere 3 milyon 660 bin lira borcunun olduğu kaydedildi.

Yemek harcamaları dikkat çekti

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in talimatıyla belediyeye asılan pankartta en çok dikkat çeken kalemlerden bir tanesi de eski başkan Ümmet Akın’ın kişisel harcamaları oldu. Ümmet Akın’ın, görev süresi boyunca 1 milyon 61 bin liralık yemek, 344 bin liralık da pide harcaması yaptığı ortaya çıktı.

Otel konaklaması, yemek, pide ve misafir ikramlarına ödenen toplam tutar 2 milyon 460 bin lira olurken, sadece 1 Ocak-31 Mart arasında yapılan harcama 422 bin lira olarak tespit edildi. Germencik Belediye Başkanı olarak görev yapan Ümmet Akın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmuş, ardından partisinin ittifak kararı almasıyla Cumhur İttifakı’nın Efeler Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girmişti. Akın’ın 1 Ocak-31 Mart arası yaptığı harcamaların kampanya nedeniyle olduğunu düşünen vatandaşlar, Germenciklinin parasının Ümmet Akın’ın seçim hevesine harcandığını düşünüyor.