Germencik Belediyesi’nin yeni seçilen CHP’li Başkanı Fuat Öndeş, belediyenin güncel mali durumunu gösteren pankartı belediye binasına astırdı. Öndeş’in talimatıyla asılan pankart sonrasında Ümmet Akın’ın belediye başkanı olduğu dönemde belediyeyi çiftliğe çevirdiği ve uçan kuşa borcu olduğu ortaya çıktı. Akın’ın arkasında bıraktığı Germencik Belediyesi’nin banka kredisi, piyasa borçları, SGK-vergi borçları, faiz, sendika, yapılandırma gibi kalemlerde 18 milyon 99 bin lira borcunun olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Germencik Belediyesi’ne ait AKN şirketinin de piyasa, SGK başta olmak üzere 3 milyon 660 bin lira borcunun olduğu kaydedildi.

Toplam borç 21 milyon 760 bin lira

Germencik Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Ümmet Akın’ın belediye başkanı olduğu dönemde tam 21 milyon 760 bin lira borç yaptığı ve borcun ödenmesiyle ilgili hiçbir girişimde bulunmadığı öğrenildi.

Ne var-ne yok satmış!

Öte yandan, Ümmet Akın’ın Germencik Belediye Başkanı olduğu dönemde ilçenin neredeyse tüm taşınmazlarını peşkeş çektiği ortaya çıktı. 195 adet taşınmazı satan Ümmet Akın’ın bu satışlardan elde edilen 26 milyon 654 bin lira geliri nerede kullandığı ise bilinmiyor.

İcralık belediye

Ümmet Akın’ın ardında bıraktığı Germencik Belediyesi’nin 89 adet taşınmaz üzerinde de haciz ve icra bulunduğu kaydedildi. Başkanlık döneminde ilçenin tüm taşınmazlarını satan Akın’a vatandaşlar da büyük tepki gösterdi.

Özellikle pankartın asılmasından sonra Ümmet Akın’ı sert sözlerle eleştiren vatandaşlar, “Germencik Belediye Başkanı olduğunu unutup ihtiraslarına yenildi. Belediyenin parasını seçim kampanyalarında harcadı. Neyimiz varsa sattı. Şimdi de borçlarla uğraşıyoruz. Bu kul hakkı değil de nedir? Allah’a havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.