Ülke genelinde işsizlik oranının günden güne arttığı belirten Başkan Günel, vatandaşların iş bulma sıkıntısının farkında olduklarını söyledi. Ülke genelinde yaşanan iş bulma sıkıntısının Kuşadası’nda da olduğunun altını çizen Günel, “Kuşadası Belediyesi’ne, CHP Kuşadası İlçe Örgütü’ne, meclis üyelerimize ve şahsıma yapılan başvuruların, görüşme taleplerinin birçoğu maalesef iş bulma ve işsizlik sorunuyla ilgili. Kuşadası’nda istihdam alanları oluşturabilmek için yatırımcılarla görüşüyor, kentimizdeki işsizlik sorununu azaltmak için çözüm olabilecek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kuşadası Belediyesi’nin kadrolarının tamamıyla dolu olduğunu vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “İş başvurusunda bulunan hemşehrilerimin belediye kadrolarının tamamıyla dolu olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni birim kuruldu

Öte yandan, iş arayanlar ile personel arayan işletmelerin koordinasyonu için Kuşadası Belediyesi bünyesinde yeni bir birim kurulduğunu söyleyen Başkan Günel, “Gelen iş taleplerini, personel arayan Kuşadası’ndaki işletmelerle buluşturmak adına, Kuşadası Belediyesi bünyesinde bir birim oluşturduk. Bizlere iş talebiyle gelenlerin, niteliklerine göre, işletmelere yönlendirmek suretiyle hemşehrilerimize çözüm yaratmayı hedefliyoruz. Bu konuda anlayış göstereceğinize inanıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.