Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla beraber kapanan İsabeyli Belediyesi’nden Nazilli Belediyesi’ne devredilen kafeterya, Nazilli Belediyesi tarafından tam 250 bin TL harcanarak restore edilmişti. Geçtiğimiz sene Ekim ayı içerisinde görkemli bir törenle hizmete açılan kafeteryanın bahçesinde Adnan Menderes heykeli bulunuyordu.

Nazbel işletiyordu

Skandal bir kararla yandaşa devredilen Tepe Kafe’yi şimdiye kadar Nazilli Belediyesi’ne ait Nazbel isimli şirket işletiyordu. Adnan Menderes Üniversitesi yerleşkesinin tam karşısında bulunması nedeniyle tıklım tıklım dolan kafeteryanın devredilmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Zaman zaman kafeteryada oturmak için yer bulamadıklarını belirten vatandaşlar, “Yazıklar olsun. Belediye’nin işlettiği mekan nasıl olurda başka birine devredilir. Bu adam kaç para ödedi de burayı aldı ? Bu iş Haluk Alıcık’ın başını çok ağrıtır” şeklinde konuştular.

Belediyenin kasasından yapılan 250 bin lira harcama Mehmet Yılmaz için miydi ?

Başta Nazilli olmak üzere Aydın gündemine oturan devir skandalı, beraberinde birçok soruyu getirdi. Bilindiği gibi İsabeyli Belediyesi’nin kapanmasıyla Nazilli Belediyesi’ne devredilen kafeterya için, belediyenin kasasından 250 bin lira harcanarak restorasyon yaptırılmıştı.

Psikiyatri hastalarının kullandığı ilaçlar üzerinden devleti zarar uğratmak ve haksız kazanç elde etmek gerekçesiyledava açılan ve ağır cezada yargılanmasına devam edilen Mehmet Yılmaz’ın kafeteryayı ne zamandan beri istediği bilinmiyor. Nazilli Belediyesi’ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise, İsabeyli Belediyesi’nin kapanmasıyla beraber çok iyi iş yapan kafeteryayı Haluk Alıcık’tan isteyen Mehmet Yılmaz, restorasyonun Nazilli Belediyesi tarafından yapılması için 1 sene beklemiş.