Kuşadası’nın uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde incelemeler yapan Ömer Günel, “Sayın Fuat Akdoğan’ı istediği zaman, istediği yerden kendi aracımla ‘Atık Tesisine’ götüreceğim dedi.

Sosyal medya üzerinden vatandaşı kandıran Akdoğan’ı eleştiren CHP’li Günel, “Sayın Fuat Akdoğan, 1 Mart tarihinde açılışını yaptığımız tesisimizin gerçekte açılmadığı yönünde iddialarda bulunuyor. Biz ilk günden itibaren şunu söylüyoruz. Bizim yeni vaatlerimiz yok. Biz 30 yıldır vaat edilip yapılmayanları yapacağız. Kuşadası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi de bunlardan biri oldu ve seçimlerden önce hizmete açıldı” ifadelerini kullandı.

‘Kendisine Açık Davetimdir’

Fuat Akdoğan’a tesisi inceleme davetinde bulunan Günel, “Fuat Akdoğan’ın bu şüphelerini gidermek için kendisine açık davetimdir. İstediği zaman istediği yerden kendisini özel aracım ile alarak tesisi incelemeye götürebilirim. Çalıştığını kendi gözleri ile gördükten sonra sanırım açıklamalarını da düzeltecektir” dedi.

Yapılmayan devlet yatırımlarını hatırlattı

Akdoğan’ı yapılmayan devlet yatırımları üzerinden de eleştiren Günel, “Tesis ziyaretimizden sonra kendisi ile Kuşadası Çevre Yolu’nu da incelemek istiyorum. 2 yıldır mezbelelik halde, insanları toza, çamura, moloz yığıntılarına mahkum bırakan çevre yolunu inceleyelim. DSİ tarafından yapılması gereken ama yıllardır yapılmayan Güzelçamlı dere ıslah alanlarını gezdirmek istiyorum. Eğer buralardaki çalışmaları tamamlayacak güçleri yok ise Aydın Büyükşehir Belediyemiz ile eksik bırakılan bu çalışmaları da biz tamamlarız” şeklinde konuştu.