Cem Celil Lale/HaberAydın -AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan açıklamaları şaşkınlık yarattı. Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla beraber arıtma tesislerinde büyük bir dönüşüm ve yatırım hamlesi başlatılmasına rağmen Posacı tarafından arıtma tesisi yapılmadığı öne sürüldü. Posacı’nın Aydın gündeminde uzak olduğu açıklamalarına yansırken Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın’a arıtma tesisi bakımından büyük yatırımlar yapıldığı ortaya çıktı.

Çalışmayan tesislerden modern tesislere

Aydın’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle beraber devredilen arıtma tesislerinin tamamına yakınının işlevini kaybettiği ve çalışamaz durumda olduğu ortaya çıktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla atıl durumda olan arıtma tesislerinin tamamında mekanik bakımların yapıldığı ve yeniden çalışır hale getirildiği kaydedildi.

Tüm numuneler standartlara uygun

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan arıtma tesislerinden alınan numunelerin tamamının kriterlere uygun olduğu öğrenildi. Alt yapı sorumluluğu Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmeden önce standartlara aykırı şekilde doğayla buluşturulan atık sular, ASKİ’nin yaptığı çalışmalarla yeniden standartlara uygun hale getirildiği öğrenildi.

Alamut Atık Su Arıtma Tesisi’yle sayı 32’ye çıkartıldı

Posacı’nın açıklamalarının aksine Aydın genelinde faaliyet gösteren atık su arıtma tesisi sayısının 32 olduğu ortaya çıktı. Son olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozdoğan’ın Alamut Mahallesi’nde atık su arıtma tesisinin faaliyete geçirildiği ve bu tesisle beraber atık su arıtma tesisi sayısının 32 olduğu öğrenildi.

Kuşadası ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde sona yaklaşıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası tarihindeki en büyük yatırım faaliyete geçiriliyor. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, gerek yatırım ölçeği gerekse işlev olarak ilçe tarihinde en önemli yatırımlar arasında yer alıyor.

Tesisin toplam maliyetinin yaklaşık50 milyon liraolduğu öğrenilirken Posacı’nın bu yatırımları görmezden gelmesi şaşkınlık yarattı.

92 adet içme suyu arıtma tesisi

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde 66 adet yeni içme suyu arıtma tesisi yapıldığı öğrenildi. Posacı’nın yaptığı açıklamaların aksine 2014 yılında 26 adet olan içme suyu arıtma tesisi sayısınınBaşkan Çerçioğlu’nuntalimatıyla92’ye çıkartıldığı öğrenildi.

Mevcut tesisleri revize ederek yeniden faaliyete geçiren Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin diğer yandan da 66 adet yeni tesis yapmasıyla ilgili AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

8 adet içme suyu arıtma tesisi yolda

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen arıtma tesisi çalışmalarına devam edildiği bilgisine ulaşıldı. Belirlenen noktalarda 8 adet daha arıtma tesisi yapılacağı, gerekli izinlerin gelmesiyle beraber ihale sürecinin başladığı öğrenildi.