Cem Celil Lale/HaberAydın

Devlet görevlilerine yönelik “Gizli Tanık” rumuzuyla tehdit, hakaret ve kumpas içerikli paylaşımlar yapan Mustafa Göktaş’la ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Bilindiği gibi Aydınlı Haldun Haşmet Aysan’ın siyasi yol arkadaşım dediği ve Mersin’de görülen bir dava için Mersin’e gittiğinde kendisini karşılayan isim olan Mustafa Göktaş, Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanmıştı.

12 gün sorgulanmıştı

Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonrası gözaltına alınan Mustafa Göktaş, 12 gün boyunca sorgulanmıştı. Twitter’da yeni bir fuatavni yaratmaya çalıştığı söylenen Göktaş, terörle mücadele eden devlet görevlilerini hedef göstermekle suçlanmıştı.

Mehmet Ağar’ın danışmanıyım demiş

Edinilen bilgiye göre tutuklu Mustafa Göktaş’ın kendisini eski İçişleri Bakanı ve DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın özel yetkilerle donattığı başdanışmanı olarak lanse ettiği öğrenildi. Göktaş’ın birçok kişiye kendisini bu şekilde tanıtarak çeşitli talep ve vaatlerde bulunduğu söyleniyor.

Kendisinin devlet olduğunu söylüyor

Paylaştığı tweetlerde 'Ben Devletim' ifadesi sorulan Göktaş'ın, polis ve istihbaratla olan ilişkilerinden bahsettiği öğrenildi. Göktaş, 'Terörle mücadele eden devlet görevlilerine iftira ve hedef gösterme' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Antifiravunist hesabıyla benzerlikler dikkat çekiyor

Öte yandan Mustafa Göktaş’ın kullandığı ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından flaş bir baskınla suçüstü yakalandığı gizlitanık hesabının bir benzeri de Aydın için oluşturulmuş. Antifiravunist ismi kullanılan hesabın Aydınlı Haldun Haşmet Aysan tarafından yönetildiği, bu hesaptan çeşitli paylaşımlar yaparak kendisine yakın gazetelerde haber yolunu açtığı iddia edilen konular arasında yer alıyor.

Haşmet’in de başı ağrıyacak

Aynı zamanda Çetkoder Genel Başkanı ünvanını kullanan Mustafa Göktaş’ın düzenlediği yurtdışı gezilerinde birçok FETÖ’cü isimle bir araya geldiği söyleniyor. Haldun Haşmet Aysan’ın yakın arkadaşı olan Göktaş’ın elektronik verilerinde yapılacak inceleme sonrası Haldun Haşmet Aysan’ın ciddi anlamda sıkıntı yaşayacağı gelen bilgiler arasında.