Cem Celil Lale/HaberAydın - Bir süredir tutuklu bulunan Erkan Karaarslan’ın katıldığı Aydın 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Karaarslan tarafından şoke eden bir iddia gündeme getirildi.

Karaarslan, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin hemen öncesinde kendisini, cezaevine girmesinin mümkün olmadığı Aydın’dan bir şahsın ziyaret ettiğini söyledi. 14 Mart’ta kendisini ziyaret eden şahsın kendisinden Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu aleyhinde ifade vermesini istediğini ve bunun karşılığında beraat ettirileceğini söylediğini aktaran Karaarslan, “Tutanaklara ismini geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağını söylediler. Bu süreç devam etmiştir. 18-19-20-27 Mart'ta cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur. Bunlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptım"dedi.

Tutuklu bulunan Erkan Karaarslan ile görüştürülen şahsın cezaevine nasıl girdiği, kimin aracılık ettiği, kimin yönlendirdiği merak ediliyor.