Cem Celil Lale/HaberAydın - AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un muhtarlara yönelik söylediği çirkin sözlere muhtarlar tepki gösterdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını söyleyen muhtarlar, Metin Yavuz’u eleştirdi.

Konuyla ilgili konuşan Germencik Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karaağaçlı Mahalle Muhtarı Emin Tay, “Muhtarlara dilenci denilmesi, muhtarların kapı kapı dolaştığı, randevu alınamadığı ve muhtarlara dilenci kelimesini kabul etmiyoruz. Özlem Başkan’dan memnunuz. Daire Başkanlarından memnunuz. Hiç kimse Özlem Başkan üzerinden siyaset yapmaya kalkmasın. İcraat görelim. Bugün iktidar biziz ama Özlem Başkan’dan aldığım 30 bin m2 parke taşı, YİKOP’tan 1600 m2. Bunun kıyaslamasını vatandaş yapacak. Bunun cevabını vatandaş sandıkta verir” dedi.

‘Allah Özlem Başkan’dan razı olsun”

Yavuz’a tepki gösteren diğer muhtar ise Ferudun Emir oldu. Başkan Çerçioğlu’nun hizmetlerinden memnun olduklarını söyleyen Üzümlü Mahalle Muhtarı Ferudun Emir, “Özlem Başkan’a gidip hiç dilenci gibi olmadım. Çok güzel karşılandım, çok güzel ilgilendiler. Ben memnunum. Ben böyle bir şey ile karşılaşmadım. Allah razı olsun, hep çözüm yarattı” ifadelerini kullandı.

‘Kirletme siyaseti yapıyorlar’

Metin Yavuz’un sözlerinin yıpratma amaçlı olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyleyen Gümüş Mahalle Muhtarı Ersel Has ise, “Büyükşehir’e başvuru yaptığımızda 2 hafta içerisinde hallediyoruz. Muhtarlar ve Büyükşehir Belediyesi’nin arasını açmak için kirletme siyaseti yapıyorlar. Bu bir yarış. Yalan-yanlış bir söylenti” şeklinde konuştu.

‘Biz büyükşehirden istediğimizi alıyoruz’

Reisköy Mahalle Muhtarı Mehmet Pazarlı’da AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a tepki gösterdi. Pazarlı, “Biz Büyükşehir Belediyesi’ne devamlı gidiyoruz. Başkanımız kendisi kabul ediyor. Devamlı gidiyoruz. Biz dilenci değiliz. Biz istediğimizi alıyoruz. Şimdi de hizmetler devam ediyor. Biz daha ne isteyelim Büyükşehir Belediyesi’nden” dedi.

Neşetiye Mahalle Muhtarı da tepki gösterdi

Yavuz’a tepki gösteren Neşetiye Mahalle Muhtarı İkram Gelmez, “Köyümüzün 20 senelik su sorunu çözdüler. İstedik, hemen geldiler 5 tane sondaj çaktılar. Düğün salonu istedik, 1 ay içinde yaptılar. 22 tane sokağa parke taşı döşediler. Sıcak asfalt istedik, yapmazlar dediler. 2 ay içerisinde tamamladılar. Biz muhtar olarak çok memnunuz. Bunun dilencilikle bir alakası yok. Biz istedik onlar yaptı. Yani gerçekten Neşetiye istedi Büyükşehir yaptı” ifadelerini kullandı.