Cem Celil Lale/HaberAydın

Pazar günü Kocagür Mahallesi’nde ki Efeler Belediyesi’ne ait Temizlik İşleri Şantiyesi’nde meydana gelen ve bir köpeğin ölümüne neden olan vahşetle ilgili ikinci kez açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan tepki topladı.

Geçtiğimiz Pazar günü Kocagür Mahallesi’nde bulunan şantiyeye girmek isteyen Efeler Belediyesi’ne ait çöp toplama kamyonu kapının arkasında yatan köpeğin üzerinden geçmiş, görüntüler başta Haber Aydın olmak üzere sosyal medya üzerinden binlerce kez paylaşılmıştı. Vatandaşları ayağa kaldıran görüntüler sonrası Efeler Belediyesi’ne ait sosyal medya hesabından açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan olayın kaza olduğunu savunmuş, meydana gelen hadisenin istenmeden yaşandığını açıklamıştı.

İki günde iki farklı açıklama

Başta hayvanseverler olmak üzere vatandaşların tepkisiyle karşılaşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan bu kez yeni bir açıklama yaparak İHA’ya konuştu. İhlas Haber Ajansı muhabirine bilgi veren Özakcan bu kez de olayın maksatlı olduğunu söyledi. Bir gün içerisinde iki farklı açıklama yapan Özakcan’ın ilk olarak olayı ‘kaza’ diyerek kapatmaya çalıştığı ancak gelen tepkiler üzerine bugün açıklama yaparak gerçekleri kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığı konuşuluyor.