Başbakan Binali Yıldırım, 8-9 Eylül tarihinde İzmir'de bazı programlara katılacak. Kente iki gününü ayıran Yıldırım, 8 Eylül tarihinde yapımı tamamlanan Torbalı Devlet Hastanesinin açılışını da gerçekleştirecek. Torbalı Belediyesince yapımı tamamlanan bazı projelerin toplu açılışını, bazılarının temelini atacak olan Başbakan Binali Yıldırım, Selçuk-Torbalı İZBAN hattında yolculuk ederek hattı vatandaşların hizmete açacak. Sabuncubeli Tünelinde 'ışık gördü' törenine katılacak olan Yıldırım'ın, Göztepe ve Alsancak Stadyumlarının temelini de atması bekleniliyor.

Başbakan'ın ayrıca, canlı bağlantılarla Ödemiş Devlet Hastanesi ile Bornova Trafik Hastanesini de hizmete açması planlanıyor. 9 Eylül'de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü törenlerine katılacak olan Başbakan Binali Yıldırım'ın, yine bazı programlara da katılabileceği belirtildi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, iki bayramı bir arada kutladıklarını belirterek şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, yeni devlet hastanemizle birlikte yapımı belediyemizce tamamlanan bazı projelerin açılışını gerçekleştirecek. Bir gün öncesinde de 7 Eylül Perşembe akşamı da bir dizi etkinlikle ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayacağız. Torbalı son 3 yılda çok gelişti, çok büyüdü. Torbalı Devlet Hastanesi bu projelerden sadece bir tanesi; ama en önemlisi. İZBAN ilçemizde yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Hep söylüyorum; Ankara -Torbalı işbirliği ilçemizi bölgenin parlayan yıldızı yaptı. Bütün bunları sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, hükümetimizin değerli üyelerine borçluyuz. Torbalı’mız da vergi tahsilatında Türkiye birincisi, vergi tahakkukunda ise İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir’den sonra Türkiye beşincisi olarak buna mükemmel bir değer katmıştır. Burası bir çekim merkezi olmuştur. Yaşamak, çalışmak, fabrika ve iş yeri kurmak, üretim yapmak için ilçemiz tercih ediliyor. Nüfusumuz buna orantılı biçimde artıyor. Proje ve yatırımlarımızla biz de bu süreci en verimli biçimde değerlendirme gayreti içindeyiz."

Öte yandan, Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü olan 7 Eylül’de ilçede bir dizi sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler gösteriler düzenlenecek. Türk pop müziğin genç ve başarılı isimlerinden olan Soner Sarıkabadayı ve Murat Dalkılıç, 7 Eylül Perşembe akşamı ilçe stadında müzikseverlerle buluşacak. Saat 20.00’de başlayacak konserin ücretsiz olacağı ifade edilirken, Torbalı Belediyesi bu dev organizasyon için tüm hazırlıkları tamamladı.