Cumhuriyet Halk Partili Söke Belediyesi’nde koordinatör olarak görev yapan ve Başkan Süleyman Toyran’ın sağ kolu olan Süleyman Çakmak’ın Aydın’da yayın yapan yerel bir gazetenin yapmış olduğu ankette MHP’li Haluk Alıcık’a destek verdiği ortaya çıktı.

Cem Celil Lale/HaberAydın

Partililerin tepkisini çeken olay Aydın Yeni Haber sitesinin yaptığı anketin son bulmasıyla ortaya çıktı. Bir süre önce Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından Söktaş’tan transfer edilen ve geniş yetkilerle donatılan Süleyman Çakmak’ın Özlem Çerçioğlu düşmanlığı devam ediyor. Söke Belediyesi’nde Çerçioğlu karşıtı olan grubun liderliğini üstlenen ve her platformda Çerçioğlu aleyhinde çalışmalar yürüten Çakmak’ın yerel bir internet sitesinde yapılan ankette Özlem Çerçioğlu’nun aleyhinde oy kullandığı ortaya çıktı.

Aydın Yeni Haber gazetesinin yapmış olduğu ankette MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık lehinde oy kullanan Çakmak’ın parti suçu işlediği konuşuluyor. Öte yandan başka partinin adayına yönelik çalışma yapan Çakmak’ın disiplin suçu işlediği, tüzüğün 70.Maddesinin ( e. ) Fıkrasına göre ("Parti adaylarına karşı veya başka parti adaylarından yana açık veya gizli çalışmak") ihraç edilmesi gerektiği konuşulan konular arasında yer aldı.

Editör: Haber Merkezi