Cem Celil Lale/HaberAydın - Yaptığı tüm ziyaretlerde, Ege Et, Ege Yem ve Ege Süt gibi projeleri eleştiren AKP’nin adayı Mustafa Savaş’ın açıklamalarının tam tersi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Ege Et, Ege Yem ve Ege Süt’te uyguladığı gibi aracıları ve komisyoncuları aradan çıkartacaklarını ve tanzim satış yerleri kurulacağını söyledi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “Vatandaşımıza ucuz, sağlıklı ürünler vermeye mecburuz” şeklinde açıklama yaptı.

Çerçioğlu uzun yıllardır uyguluyor

Sosyal Belediyecilikte birçok yeniliğe imza atan ve Türkiye’nin sosyal belediyeciliği en iyi uygulayan belediyesi olarak gösterilen Aydın Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır aracıları ortadan kaldırarak vatandaşlara ucuz et satıyor.

Çerçioğlu’nun Ege Yem projesiyle ise üreticiyle ucuz ve kaliteli yem satılarak aracılar ve komisyoncularla artan fiyatlar minimum seviyeye çekiliyor.

Mustafa Savaş ne yapacak?

Yaptığı açıklamada, esnafla rekabet etmeyeceğini söyleyerek vatandaşın ucuz ürünler kullanmasının önüne geçeceklerini ima eden AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın şimdiki hamlesinin ne olacağı merak ediliyor.

AKP’li Savaş’ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun uyguladığı Ege Et, Ege Yem ve Ege Süt gibi projelerin benzerlerini hayata geçirmeye vaat etmesi bekleniyor.