Meteoroloji hava durumu verilerine göre Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü yağışlar etkili olacak. Özellikle Cuma günü ülkenin tamamında yağışlar görülecek.

Meteoroloji hava durumu verileri güncellendi. Çarşamba etkili olmaya başlayacak yağışlar, ülkenin belli kesimlerinde şiddetli sağanak yağışlar olarak görülecek.

Çarşamba günü Kıyı Ege dışında kalan tüm alanlarda yer yer sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağış geçişleri göreceğiz. Yağışlar genellikle öğleden sonraki saatlerde başlayacak.

Sakarya Düzce Bolu Zonguldak çevrelerinde yağışlar şiddetli olacak. Buna ek olarak Diyarbakır, Siirt çevrelerinde yine şiddetli yağışlar görebiliriz.

Perşembe günü de Çarşamba gününden çok farklı bir durum söz konusu değil. Bu kez kuvvetli yağış alanı Doğu Anadolu’nun batı kesimlerinde. Meteoroloji özellikle Erzincan, Elazığ, Malatya çevrelerinde yağışların şiddetli olacağını bildiriyor.

Cuma günü de yağış alan oldukça büyük ve Türkiye’nin tamamında yağışlar göreceğiz. Trabzon’dan başlayarak Artvin’e kadar uzanan Doğu Karadeniz’in tamamında şiddetli sağanak yağış etkili olacak.

İstanbul’da yağışlı bir periyot bizleri bekliyor. Gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olacak. En yüksek sıcaklık 21-22 derece, en düşük sıcaklıklar 15 derece olarak gözlemleniyor.

Başkent Ankara’da yağışlı üç gün bizleri bekliyor. Gök gürültülü sağanak yağış geçişleri göreceğiz. Öğleden sonra gerçekleşecek bu yağışlar çoğunlukla. En yüksek 18-23, en düşük 11-12 derece olacak Ankara’da.

İzmir’de Çarşamba ve Perşembe günü bulutlu bir atmosfer hakim. Cuma günü yağışlar etkili olacak. Sıcaklıklar 24-27 derece arasında değişirken, en düşük sıcaklıklar 14-16 derece arasında değişiyor.