Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hassasiyetle üstünde durduğu konulardan olan içme suyu konusunda ilçede önemli çalışmalar gerçekleştiren ASKİ günden güne faaliyet ivmesini artırıyor.

İsafakılar Mahallesi’nde eskiyen içme suyu deposunun tüm bakım ve yenilemeleri gerçekleştirildi. Tüm içme suyu pompalarının bakımları gerçekleştirildi. Mahalle meydanına çeşme yapılarak halkın kullanımına sunuldu. Arzular Mahallesinde, yıllardır kullanılan kaynak suyunun yetersiz kalması üzerine çalışma yapan ekipler yeni sondaj yaptı. 1500 metre içme suyu isale hat çalışması yapılarak sorun çözüldü. Ayrıca Erbeyli Mahallesi’nde bulunan sondajdan Hamitler Mahallesi içme suyu deposuna aktarılan sudan da pay alan Arzular’da su sorunu uzunca bir zaman gündeme gelmeyecek. Öte yandan mahalle meydanına talep üzerine çeşme yapıldı. Beyköy Mahallesi’nde gerçekleşen çalışma ile su sorunu giderildi. Dibekçiler mahallesi mevkiinden gelen kaynak suyunu kullanan ve yaz aylarında su yetersizliği sorunu yaşayan Beyköy, yapılan çalışma ile içme suyuna kavuştu. Sondaj çalışması ile açılan içme suyu kuyusu hat çalışması yapılarak depoya bağlandı. Hamitler Mahallesi’nde yaşanan su sorununa da el et ASKİ ekipleri, Erbeyli ’de bulunan sondaj kuyusundan çıkan fazla suyu Hamitler deposuna takviye ederek çözüme ulaştı. Mahalledeki su sorunu ortadan kalkarken aynı çalışma ile Beyköy mahallesinin sorunu da çözülmüş oldu.

Aşırı yağışlarda sorun yaşanmayacak

İçme suyu sorunlarının çözümlerinde yapılan çalışmaların yanı sıra aşırı yağışlarda yaşanan su taşkını ve baskına dur demek için ASKİ çalışma başlattı. Bu sorundan muzdarip Erbeyli ve Osmanbükü’ne yağmursuyu deşarj hatları oluşturarak önlemini aldı. Osmanbükü Mahallesinde 3 bin metre yağmursuyu hat çalışması yapılırken Erbeyli’de 2 bin metre hat çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca mahallelerde çalışma yapılan noktalarda ve ana yolda asfalt çalışması yapıldı.

Karabağ ve İkizdere kanalizasyona bağlandı

Kanalizasyon çalışmaları ilçede hızla sürerken merkeze yakın mahalleler merkez kanalizasyon hattına bağlanıyor. Merkeze yakın mahalleler olan Karabağ ve İkizdere, yapılan hat çalışması ile ana kanalizasyon hattına bağlanarak kanalizasyona altyapısına kavuştu. İncirliova’nın mahallelerinde gerçekleşen tüm çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren vatandaşlar özellikle içme suyu konusunda hassasiyeti sebebi ile taleplerini yerine getiren Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiler.