Cem Celil Lale/HaberAydın

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın yaptığı her ziyaret, katıldığı tüm etkinliklerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında konuşması aklının yerel seçimlerde kaldığını düşündürüyor. Savaş’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir ziyarette ‘yeniden büyükşehir adaylığı düşünüyor muşunu?’ sorusuna “Reis görev verirse evet” dediği iddia edilmişti. Geçtiğimiz seçimlerde CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun karşısına AK Parti’nin adayı olarak çıkan Mustafa Savaş, uzun yıllar Türkiye siyasetinde unutulmayacak bir hezimet yaşamıştı.

100 bin oy fark yedi

CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun karşısında 100 bin oy düşük alan AK Partili Mustafa Savaş büyük bir hezimete uğramıştı. O dönem Büyükşehir Belediyesi’ni kesin alacaklarını ileri süren Mustafa Savaş, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra uzun süre ortalıkta gözükmemişti.

Vatandaş hizmet bekliyor, onlar geziyor

Öte yandan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın açıklamasını değerlendiren vatandaşlar, hizmet beklediklerini ve Özlem Çerçioğlu’yla ilgili konuşulmasının Aydın’a fayda getirmeyeceğini söyledi. Savaş’ın söylemlerinin Aydın’a zarar verdiğini belirten vatandaşlar, “Sayın Savaş’tan hizmet bekliyoruz. İktidar partisi olarak Aydın’a birşeyler kazandırmaları gerekiyor. Artık devir hizmet devri. Çerçioğlu hizmet ediyor, diğerleri boş konuşuyor” ifadelerini kullandı.

Aydın’a çivi çakmadılar

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın büyükşehir polemiği akıllara Aydın’a yapılmayan yatırımları getirdi. Bilindiği gibi 16 yıldır iktidarda olan Mustafa Savaş’ın mensubu ve milletvekili olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi, Aydın-Denizli otobanını, çok küçük olmasına rağmen yapımı yılan hikayesine dönen 112 Hizmet Binası’nı, Çıldır Havalimanı’nı faaliyete geçiremedi.