Seçimlerden hemen sonra partililere seslenen AKP’li Fuat Akdoğan, seçimleri kaybetmiş olmasına rağmen Kuşadası’nı terk etmeyeceğini açıklamıştı. Salondaki partililere, “11 belediye meclis üyem grup yapalım, tartışalım dediği zaman ben orada olacağım” diyen AKP’li Fuat Akdoğan’ın Kuşadası Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı öncesinde AKP’nin grup toplantısına katılmadığı ortaya çıktı.

Akdoğan’ın seçimleri kaybettikten sonra partililere hitaben yaptığı konuşmanın teşkilatı bir arada tutma amaçlı olduğunu belirten partililer, “Fuat Akdoğan bu seçimleri de kaybettik sonra Kuşadası’nda durmaz. O gün gördük, bir daha göremedik. Nerede olduğunu bilen yok. Fransa’ya gitme hazırlığı yaptığı söyleniyor. Akdoğan ismi en baştan hataydı” ifadelerini kullandı.

Gitmeye mi hazırlanıyor?

Bilindiği gibi Fuat Akdoğan’ın Sabucalı Sokak üzerinde babasından miras kalan Akdoğan Pasajı, kısa bir süre önce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından satın alınmıştı. AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın aracı olduğu iddia edilen pasaj, ekspertiz raporlarına rağmen fahiş bir fiyatla Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne satılmıştı.

Akdoğan’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Akdoğan’ın mal varlıklarını sattıktan sonra yurt dışına yerleşeceği ve Kuşadası’na dönmeyeceği ifade ediliyor.