Cem Celil Lale/HaberAydın

İğneden ipliğe herşeye zam gelmeye devam ediyor. Doğalgaza yapılan %9 zamdan sonra elektrikte de %8 oranında fiyat artışına gidildi. Yapılan zamlar sanayiye ise elektrikte %18,4, doğalgaz da %18,5 olarak yansıtıldı. Sanayi ve ticarethanelerin yapılan zamlardan sonra ürettikleri mal ve benzeri şeylerde fiyat artışına gitmesi bekleniyor.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına üç aydır art arda yapılan zamlarla mesken için elektrik ve doğalgaz fiyatı Temmuz sonuna kıyasla toplam yüzde 30, sanayi için yüzde 48 oranında yükselmiş oldu. Bu zamlarla birlikte son 1 yılda konutlarda yapılan zam oranı elektrikte yüzde 45, doğalgazda ise 35 olarak belirlendi.

Asgari ücretli perişan

Eşi çalışmayan bir asgari ücretlinin maaşının neredeyse 500 lirası elektrik ve doğalgaz giderlerine gidiyor. Isınma, aydınlanma gibi zorunlu olan giderlerinden tasarrufa gidemeyen vatandaşlar eline kalan 1100 lirayla geçinmeye çalışıyor. Ev kirası ödediği düşünülen vatandaşın eline ise hemen hemen 300 lira gibi komik bir rakam kalıyor.

AK Parti’nin Aydın milletvekilleri sessizliğini koruyor

24 Haziran’da yapılan seçimlerde milletvekili olarak seçilen Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı yapılan rekor zamlarla ilgili sessizliğini koruyor. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Aydın milletvekilleri, meclisin ilk günü sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşmayı ihmal etmedi.

Yapılan zamlardan sonra belini doğrultamadığını söyleyen vatandaşlar, “Biz onları bizim sesimiz olsunlar diye meclise seçtik, onlar hiçbir şey yapmıyorlar. Aydınlı’nın beli doğrulmuyor. Bir yandan elektrik bir yandan da doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlar sonrası ne yapacağımızı şaşırdık. Herşey zamlandı. Artık yeter” ifadelerini kullandı.

Aydın’da elektrik vurgunu

Aydın’da vatandaşların en büyük problemlerinden biri haline gelen elektrik tüketim bedeli sorunu günden güne büyüyor. Vatandaşın kullanımına oranla faturaya yansıtılan bedel arasında iki katından fazla fark var.