Uzun uğraşlar sonucu ülkenin değişik illerinden ve Almanya’dan temin ettiği parçalarla 60 yıllık otomobili çalıştıran Tamer Yücedağ, kendisinden yaklaşık 15 yaş büyük bir otomobille yolculuk yapmanın ayrı bir keyif verdiğini ve içindeki antika sevdasını para ile ölçmenin mümkün olmadığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre; Almanya’da 1957 yılında üretilip trafiğe çıkan bir otomobil zamanın hali vaktinde yerinde olan Türk iş adamları tarafından Türkiye’ye getirildi. 1957 yılından sonra yıllarca yollarda seyreden otomobili daha sonra bir bürokrat satın aldı. 60 yaşındaki otomobilin sahibi yıllar önce yurt dışı görevine çıkınca Ankara plakalı otomobilin Aydın’da satılığa çıktığını öğrenen Tamer Yücedağ antika merakını yenik düşünce otomobili hemen satın aldığını belirtti.

“12 ay otomobili yürütmek için çalıştım”

Aynı zamanda muhasebeci olan ve hayatta antika sevdasından başka olumsuz bulunabilecek hiçbir zevkinin olmadığını belirten Tamer Yücedağ, “Ne kahve alışkanlığım vardır okey oynarım ne de balığa giderim. Yorgunluğumu ve iş stresimi sadece antika ile gideriyorum. Bu arabanın Aydın’da bir otoparka kapatıldığını ve satılık olduğunu internetten öğrenince hemen gidip arabayı satın aldım. Çünkü bu araçların tarihi değerlerini çok önemli buluyorum. Daha sonra sanayiye çeşitli ustalara gidip arabayı diriltmeye çalıştık. Ancak aslına uygun olması için yapılacak çok iş vardı. Önce arabanın aynı marka ve modellerinin fotoğraflarını internetten indirip aslına uygun olarak doğrulttuktan sonra dayayıp döşedik. Daha sonra eksik olan parçalarını bulmak için ülke genelinde olduğu Almanya’da da araştırmalara başladık. Türkiye’de değişik illerde ve özellikle İstanbul’da eski bir ustadan bazı parçalarını temin ettik. Geri kalan parçalarını ise Almanya’daki dostlarım sayesinde temin ettim. Almanya’dan gelen her dostum eksik olan birer parçasını temin edip bana ulaştırdı. Geceli gündüzlü yaklaşık 12 ay süren uğraş sonucu arabayı yürür duruma getirdik” dedi.

“Vizeden geçti”

İlk etapta en büyük hevesinin motoru çalıştırmak olduğunu belirten Yücedağ, 60 yıllık motoru yenileyip çalıştırınca ciddi keyif aldığını ardından da araçla trafiğe çıkmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek hedefine ulaştığını söyledi. Yücedağ, “Meşakkatli ama benim için keyif veren uzun uğraşlar sonucu aracı orijinaline uygun olarak 60 yıl sonra yeniden ilk günkü güzelliği ile yürüttük. Her şeyi gayet güzel oldu. Daha sonra vizeye gittik. Aracım vizeden de geçti. Şimdi bir nostalji grubu kurup nostaljik araçlarla gezintiler yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Görenlerin de oldukça ilgisini çeken 60 yıllık otomobili on binlerce liralık masraf yapan Tamer Yücedağ, otomobilin değerinin para ile ölçülmeyecek kadar kıymetli olduğunu söyledi.