Cem Celil Lale/HaberAydın

24 Haziran seçimlerine 2 gün kala Aydın’a gelerek miting düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım’a Aydınlılar ilgi göstermedi. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği miting alanının üzerine sık aralıklarla asılan bayraklar dikkat çekti.

24 Haziran seçimleri sonrası Başbakanlık görevi sona erecek ve yeni sisteme göre Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakan’ı olarak tarihe geçecek olan Binali Yıldırım Aydın’a geldi. Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen miting için günler öncesinden çağrı yapıldı. Aydın’ın tüm ilçeleri ve çevre illerden vatandaşların getirildiği miting alanında beklenen kalabalık sağlanamadı. Ak Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından miting alanının üzerine sık aralıklarla bayrak asılarak alandaki boşlukların kamufle edilmeye çalışılması dikkat çekti. Yüksek noktalardan ve drone ile görüntü almasını engellemek için yapıldığı düşünülen süsleme alandaki boşlukları gizleyemedi.

Çevre illerden ve Aydın’ın tüm ilçelerinden vatandaşların getirildiği miting alanında istenilen kalabalığın sağlanamaması nedeniyle İl Başkanı Ömer Özmen ve milletvekili adaylarının moralsiz olduğu gözlendi.