EFELER/HaberAydın - AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın seçim kampanyası şaşkınlık yaratıyor. Geçtiğimiz seçimlerde CHP’li Özlem Çerçioğlu’na karşı 100 bin oy farkla kaybeden Mustafa Savaş 31 Mart seçimleri için her yolu deniyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik yaptığı hakaret ve iftira dolu haberlerle bilinen Yeni Asır gazetesi, AKP’nin Gençlik Kolları tarafından il genelinde dağıtılıyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun aleyhinde olan ‘yalan’ bir haberi manşetine taşıyan Yeni Asır gazetesinin içerisine AKP’li Mustafa Savaş’ın tanıtım broşürlerini koyan gençler, kapı kapı dolaşarak gazeteyi dağıtıyor.

Yeni Asır’a kaç para ödendi?

Mustafa Savaş’ın seçim kampanyası için fazla baskı yapan Yeni Asır Gazetesi’ne ne kadar para ödendiği ise bilinmiyor. Bornova’da bulunan matbaadan AKP Aydın İl Gençlik Kolları tarafından teslim alınan gazeteler için Mustafa Savaş tarafından yüklü miktarda ödeme yapıldığı iddia ediliyor.

Vatandaş rahatsız

AKP tarafından dağıtılan gazetelerden rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, “Neyin ne olduğunu biliyoruz. Gazetenin kime yakın olduğunu da biliyoruz. Mustafa Bey bu tip işlerle uğraşmasın. Gazeteyi okumaya tenezzül bile etmiyoruz. Bu şekilde kimseden oy alamazlar. Önce havaalanı, bölge hastanesi, adliye binası nerede onun hesabını versinler” şeklinde konuştu.