Cem Celil Lale/HaberAydın

Basında ve kamuoyunda adı sıkça Efeler Belediyesi’nde hiçbir yetkisi olmamasına rağmen babasının adını kullanarak iş çözdüğü, belediyede kendisine ait odasının olduğu, işe alımları kendisinin belirlediği gibi haberlerle yer alan Mesut Özakcan’ın oğlu Berkin Özakcan’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na saldıran ekibin destekçisi olduğu ortaya çıktı. Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı Hüsamettin Artan, AK Parti Efeler Yönetim Kurulu Üyesi Levent Sabancı, AK Parti Aydın Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Tığlı’nın da aralarında bulunduğu grubun, Atatürk Kent Meydanı’nda çıkarttığı olayların akşamında CHP’li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın oğlu Berkin Özakcan’la kutlama yemeği yediği ortaya çıktı.

Babasına vekalet ediyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik ağır küfürler eden, Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç’i darp eden grupla sıkı ilişkiler içinde olduğu bilinen Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın bu grupla arasındaki köprünün oğlu Berkin Özakcan olduğu söyleniyor.

Başkan Çerçioğlu’na yönelik ağır küfürler sarf edenler ile samimi görüntüler veren Berkin Özakcan’ın çoğunluğu müteahhit olan grubun Efeler Belediyesi’nde olan işlerini takip ettiği de ileri sürüldü.

Özakcanlar’ın AK Parti sevgisi

CHP’li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın AK Partililer ile samimiyeti de dikkat çeken konular arasında yer alıyor. Kendi partililerinden uzak bir görüntü veren Özakcan’ın Efeler Belediyesi’nin tüm imkanlarını AK Partililer için seferber ettiği söyleniyor.

Öte yandan Özakcan’ın yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti’yle flört halinde olduğu, 2019’un Mart ayında yapılacak seçimlere AK Parti’nin adayı olarak girmek istediği biliniyor.