Cem Celil Lale/HaberAydın

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, belediye personelinin maaşlarını ödeyemediğine yönelik basında yer alan haberler karşısında sessizliğini koruyor. Vurdumduymaz tavırlarıyla herkesi çileden çıkartan Kılınç’ın personelin maaşını ne zaman ödeyeceği bilinmiyor.

Kendisini Köşk’ün hizmetkarı olarak tanıtan ve başarılı bir belediyecilik anlayışı olduğunu öne süren Rıfat Kadri Kılınç’ın personel maaşları konusunda vurdumduymaz tavırları devam ediyor. Kılınç’a ulaşmak isteyen belediye personelinin randevu alamadığı, gördükleri yerde de Başkan Kılınç’ın sert tavırlarına maruz kaldıkları söyleniyor.

Belediye personelinin yaklaşık 6 aydır maaşlarını alamadığı öğrenilirken, çoğu işçinin borç içinde olduğu, evine ekmek götürmek için yakınlarından borç aldığı, temel ihtiyaçlarını karşılamadığı kaydedildi.

Yarım milyonluk makam arabası satın almıştı

Bilindiği gibi Köşk Belediyesi’nin bütçesinden Başkan Rıfat Kadri Kılınç’a yarım milyon değerinde AUDİ marka makam arabası alınmıştı. İşçilerin maaş ödemelerini bekleten Kılınç’ın kendisine makam arabası alınması için onay vermesi günlerce gündemden düşmemişti.

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Zaten bir avuç ilçemiz var. Başkan bu arabayla nereye gitmeyi planlıyor ? Seyahat etmeye kalksa gideceği yer yok. Tamamen israf. Yazıklar olsun. Vatandaşın parasıyla lüks arabalara binmek helal mi ?“ şeklinde tepki gösterdiler.