Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın yaptığı açıklamaya bir tepki de CHP’li Germencik ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hürrem Zencirci’den geldi. Zencirci, yaptığı yazılı açıklamada Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a sert sözlerle yüklenirken, “Ümmet Akın Kızılcapınarlılar ve bizim aklımızla alay ediyor” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hürrem Zencirci’nin yaptığı basın açıklaması şu şekilde ;

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın‘ın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Cemevi yapımına engel olduğu ve hizmetlerini engellediği yönündeki basın açıklamalarını şaşkınlıkla izliyorum.

Belediye Meclisinde Büyükşehir’e devredilen köy meydanı şu anda Aydın-İzmir Otobanı üzerindeki Kızılcapınar 1 viyadüğünün yanında yer alan, Kızılcapınar Köyü’nün eski yerleşimine ait bir meydan olup şu anda köyün bulunduğu yer ile uzaktan yakından bir alakası yoktur.

Kızılcapınar Köyü ile Ümmet Akın’ın Cemevi yapacaktım engel olundu dediği yer arasında yaklaşık 4 km mesafe bulunmaktadır. Belirtilen alana Cemevi yapılması mümkün olmadığı gibi Kızılcapınarlı vatandaşlarımız da buraya Cemevi yapılmasını kabul etmemektedirler.

Sanırım Ümmet Akın hem Kızılcapınarlılar’ın hem de bizim aklımızla alay etmektedir.

Seçildiği günden beri Kızılcapınar’a çivi çakmamış; belediyede ne kadar Kızılcapınarlı belediye çalışanı varsa işten çıkarmış Ümmet Akın şov yaparken yine yakalanmıştır.

Bu arada köy merkezinde maliyeye ait santral binasının Cemevi yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup durumu yakından takip etmekte ve yardımcı olmaktayız.

Madem Kızılcapınar’a ilk defa hizmet getirmeyi bu kadar istiyorsun bu araziye Cemevi planladığına göre biz araziyi sana verelim bu araziye sen Cemevi yap; tabi ki Kızılcapınarlılar kabul ederse. Ama araziye Cemevi yapmayacaksan vermeyiz; zira bu araziyi de Germencik’in diğer taşınmazları gibi satarsın.

Yıllarını siyasete vermiş bir abi olarak Ümmet Akın’a tavsiyem şudur ki bir siyasetçi kaş yapayım derken göz çıkarmayacak şov yapayım derken ters köşe olmayacak.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hürrem ZENCİRCİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi