Çindeki bir okulda, on bir yaşındaki bir kız öğrenci okulda çalışan bir güvenlik görevlisi tarafından tecavüz edildi.

Evli ve bir çocuk babası olan 50 yaşındaki Liu’nin iki yıl boyunca güvenlik görevlisi olarak çalıştığı okuldaki kız öğrenciye tecavüz ettiği ortaya çıktı.Bu çirkin olay; 11 yaşındaki kızın 21 haftalık hamile kalmasıyla ortaya çıktı.

Polis yaptığı açıklamada; 11 yaşındaki kız çocuğun tecavüze uğradığında henüz 9 yaşında olduğunu,ancak çocuğun korktuğu için bu durumu ailesinden ve okul yetkililerinden yıllarca sakladığını belirtti.

Lele’nin öğretmeni kızın okulun en çalışkan ve en sessiz öğrencisi olduğunu bu yüzden de yaşadığı kabusu öğretmeni olarak bile fark edemediğini itiraf etti.

GÜVENLİK TECAVÜZ EDİNCE KİM KORUYACAK? Bu olayın kamuoyu tarafından duyulması üzerine, yüzlerce aile olayın gerçekleştiğiMagutian İlk okulunun önünde toplanarak, okul yönetimini protesto etti. Veliler ”Güvenlik görevlisi tecavüz edince çocukları kim koruyacak?” diye sitem etti.

Okul müdürüWang Chunkui, bugün bir açıklama yaparak,velilere “en içten özürlerini” iletti ve soruşturmada polisle tam bir işbirliği içinde çalışma sözü verdi. Ayrıca aynı adamın diğer öğrencilere de tecavüz edip etmediğinin de araştırıldığını söyledi.

Olayla ilgili bölge polisi, ülkede tecavüzün artık daha fazla şikayet edildiğini ve suçun daha ciddi bir şekilde ele alındığını kaydetti.

Şu anki Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Başkanı Şi Cinping“kadına karşı işlenen suçlara sıfır tolerans” politikasıyla gündeme gelmişti. Ancak toplumda kadına karşı şiddet ve ayrımcılık oldukça köklü bir sorun olarak devam ediyor.