Yerel seçimlerde AKP’li Fuat Akdoğan’ın listesinden siyasete giren ve Belediye Meclis Üyesi seçilen Ahmet Cenk Sözer dernekteki görevinden istifa etti. Yerel seçimlerde derneği siyasetten uzak tutacaklarına yönelik açıklamalar yapan ancak bir anda AKP’li Fuat Akdoğan’ın listesine giren Ahmet Cenk Sözer’in görevi bırakması Kuşadası’nda yaşayan Beşiktaşlılar’ı da sevindirdi.

Derneğin siyasetle anılmasını istemediklerini belirten Beşiktaşlılar, “Yerinde bir karar oldu. Bir anda AKP’nin listesinden yer aldığını gördük. Dernekler siyasete geçiş için basamak olarak kullanılmamalı” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından duyurdu

Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği’ndeki görevini bıraktığını sosyal medya hesabından duyuran çiçeği burnunda Kuşadası Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Cenk Sözer, “3.5 sene evvel Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği’nin yeni bir yönetime ihtiyacı var dendiğinde hiç düşünmeden evet diyerek başladı sevdamıza olan borcumuzu ödeme fırsatı. 3 değişik Yönetim Kurulu ile çalışma fırsatım oldu. Hep birlikte çok büyük bir aile olduk. Bir asırı deviren büyük Beşiktaşımız gibi hep net olduk ya SİYAH ya BEYAZ ama asla gri olmadan. Büyük faaliyetler yaptık buradan anlatılmayacak up uzun. Bizi takip edenler çok iyi bilir. Ve bu gün 29.04.2019 geldiğim günkü duygularımla başım dik, gönlüm rahat huzur içinde hayatımın en kutsal görevlerinden olan Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını bırakmış bulunuyorum. Hakkınızı helal edin benden yana varsa helal olsun” ifadelerini paylaştı.