Yerel seçimler öncesinde MHP'de çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yaklaşık 6 yıldır Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görev yapan Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevden alındı.

BAHÇELİ “DEVAM EDECEK” DEMİŞTİ

Genel seçimlerden önce Bahçeli'nin, Kılavuz yönetiminden memnun olmadığı ve seçim sonuçlarına göre değişikliğe gideceği konuşuluyordu. Ancak seçimlerden sonra kararından vazgeçen Bahçeli, Kılavuz'a “Hem milletvekili hem de Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görevinizi yapmayı sürdürünüz” talimatı vermişti. Bu gelişme sonrasında da Ülkü Ocakları'ndan “Genel Başkanımız milletvekilliği görevinin yanı sıra Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak da görevine devam edecek” açıklaması yapılmıştı.

TALİMAT DEPBOYLU’DAN İDDİASI

Öte yandan MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu arasından problem yaşandığı iddia edildi.

Kılavuz ve Depboylu arasında yaşanan tartışmanın ardınan Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’nun MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Olcay Kılavuz’un görevden alınmasını ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin boşaltılmasını istediği söyleniyor.

MERSİN’DEN İSTİFALAR GELMEYE BAŞLADI

Görevden alınan Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve aynı zamanda Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un ardından Mersin’den istifalar gelmeye başladı. Mersin’in Bozyazı ilçesinde MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Ballı düzenlediği basın toplantısıyla Genel Merkez’e tepki göstererek partisinden istifa ettiğini açıkladı.