Cem Celil Lale/HaberAydın - Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, borçlu olan belediyelerde ilk sıralarda ise AKP ve MHP'li belediyeler yer alıyor. Bakanlığın verilerine göre, mart ayı itibarıyla belediyelerin ve bağlı idarelerin toplam borç tutarı 11 milyar 741 milyon liraya ulaştı.

“En borçlu belediye” 6 milyar 66 milyon lira ile AKP’liKocaeliBüyükşehir Belediyesi olurken bunu 1 milyar 99 milyon lira ile MHP’liAdana Büyükşehir Belediyesi izledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin borcu yok

Öte yandan listede en çok dikkat çeken belediye Aydın Büyükşehir Belediyesi oldu. AKP’li ve MHP’li belediyeler borç içindeyken Özlem Çerçioğlu’nun yönettiği Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin borcu bulunmuyor.

Açıklanan listenin en alt sıralarında ise ASKİ yer aldı. 2014 yılında Aydın’ın büyükşehir olmasıyla beraber ilçeden devrolan 163 milyon borcun vadesinin bir gün bile geçmediği ve düzenli olarak ödendiği kaydedildi.

Çerçioğlu’nun başarılı belediye yönetimi sayesinde, AKP’li ve MHP’li belediyeler borç içinde yüzerken Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hiç borcunun olmaması Aydınlıları da memnun etti.