Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 milyon TL bedelle kamulaştırılan TARİŞ arsasıyla ilgili Kuşadası’nda küçük bir grubun başlattığı kampanyanın arkasından Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı çıktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bahse konu arsada 9.000 metre karelik bir yeşil alan projesi açıklanmıştı. Projenin açıklanmasından hemen sonra harekete geçen ve kendilerine TARİŞ PLATFORMU adını veren grup, Kuşadası Denizbank’ın önünde imza kampanyası başlatmıştı. Kampanyaya Kuşadalılar tarafından ilgi gösterilmezken platform üyeleri samimi bulunmamıştı.

Perde arkasında Özer Kayalı var

Kuşadası’nda tepkilere neden olan grubun arkasında Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın olduğu ortaya çıktı. Kuşadası’nda yayın yapan yerel bir gazetenin bastığı ve içerisinde TARİŞ haberinin bulunduğu 3.000 adet gazeteyi Kuşadası Belediyesi’nin kaynaklarıyla finanse ettiği iddia edildi.

Öte yandan platform üyelerine Kuşadası Belediyesi’ne ait ARYA şirketinin işlettiği PUSULA RESTORAN isimli mekanın tahsis edildiği, gazetelerin bu restoranda dağıtıma hazırlandığı öğrenildi. Platform üyelerinin Pusula Restoran’ın tüm imkanlarından faydalanmasını isteyen Özer Kayalı’nın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı tavır alması partililer tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Platform üyeleri Pusula Restoran'da