Cem Celil Lale/HaberAydın

Yaklaşan 24 Haziran genel seçimleri öncesi Aydın’da önemli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki iş adamı Rafet Göbekli aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Aday adaylığı başvurusu için Adalet ve Kalkınma Partisi Söke İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa eden 24 yaşındaki Rafet Göbekli şimdiye kadar başvuru yapan en genç aday adayı olarak öne çıkıyor. Başta Aydınlılar olmak üzere gençler arasında heyacan yaratan Rafet Göbekli’nin başvurusu sonrası seçilebilir bir sıradan listede olması isteniyor.

“Memleketime ve vatandaşlarımıza hizmet için adayım” diyen Göbekli 2023 hedeflerine kendisini geliştiren gençlerle ulaşılacağını açıkladı. Söke’nin Yenicami Mahallesi’nde doğan Göbekli ilköğretimini Söke’de, liseyi ise İzmir Türk Koleji’nde yaptı. Kariyerinde çeşitli başarılara imza atan 24 yaşındaki Rafet Göbekli üniversite öğrenimini İstanbul Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nde tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Göbekli Söke’de ticaretle uğraşıyor. Söke’nin tanınmış esnaflarından Rafet Göbekli’nin torunu ve işadamı Lütfi Göbekli’nin oğlu olan 24 yaşındaki Rafet Göbekli aynı zamanda Söke Genç İş adamları Derneği (SOGİAD) üyesi.

Sıralamada olması bekleniyor

24 yaşındaki Sökeli iş adamı Rafet Göbekli’nin adaylık başvurusu gençler arasında da heyecan yarattı. Göbekli’nin sıralamada seçilebilecek bir yerde olması gerektiğini savunan vatandaşlar, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlerin siyasette katılımcı olmasını istiyor. Bu nedenle genç kardeşimizin adaylığına sıcak bakabileceğini düşünüyoruz. Gençlik her zaman daha fazla heyecan daha fazla enerji demek” ifadelerini kullandı.