CHP Parti Meclisi’nde yapılan oylamada Kuşadası Belediye Başkan Adayı olarak Ömer Günel belirlendi. Mevcut başkan Özer Kayalı aday gösterilmedi.

Ömer Günel kimdir?

Ömer Günel

1971 Yılında Almanya’nın Berlin kentinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Antalya’da tamamladı.

1991 yılında geldiği Kuşadası’nda üniversite eğitimini sürdürmek amacıyla birçok iş dalında çalıştı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans, Ekonomi Hukuku dalında İstanbul Bilgi Üniversitesinde yüksel lisans eğitimini tamamladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimi aldı. Tıp hukuku alanında proje hazırlığı çalışmaları devam etmektedir.

1997 yılında kurduğu Günel Avukatlık ortaklığında halen avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesidir. Ada Spor Kulübü Derneği, Kuşadası Genç İşadamları Derneği, Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, Kuşadası Motosiklet ve Motor Sporları Derneği gibi Kuşadası’nda birçok derneği n kuruluşunda ve yönetiminde aktif görevler aldı.

Yoğun İş ve eğitim hayatı nedeniyle Kuruluş ilkeleri ile ideolojine gönülden bağlı olduğu Cumhuriyet Halk Partisinde bir sempatizan olarak sürdürdüğü siyasi hayatını ancak 2002 yılında CHP Kuşadası İlçe Örgütüne üye olarak aktif hale getirebildi.

Üyelik sürecinden sonra Cumhuriyet Halk Partisinin her türlü çalışmalarına katılarak değişik komisyonlarda görev aldı. Parti içi çalışmalara her noktada destek veren Ömer Günel 2004 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi A. Adaylığı,2008- 2009 yılları arasında CHP Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2009 Yerel seçimlerinde CHP Kuşadası Belediye Meclis üyeliği listesinden 1. Sıra kontenjan adayı olarak Kuşadası Belediye Meclisine seçildi.

Beş yıl boyunca yaptığı başarılı meclis çalışmaları ile Kuşadası kamuoyunun dikkatini çekti. 6 Nisan 2013 yılında binlerce hemşerisinin katılımı ile açıkladığı Kuşadası Belediye Başkan A. Adaylığı çalışmalarını partisinin ilkelerine bağlı olarak tün Türkiye’ye örnek gösterilecek bir şekilde yaptı. Bu süreçte çalmadık kapı sıkmadık el bırakmadı. Tüm Kuşadası’nda 68 000 seçmene mektup gönderdi.

Altı yüzden fazla gönüllü ile sürdürdüğü seçim çalışmalarını CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı belirlendikten sonra partisinin çatısı atında devem ettirdi. Cumhuriyet Halk Partisinin gerek Aydın Büyükşehirde gerekse Kuşadası Belediyesinde yerel seçimleri kazanması için aktif bir şekilde çalıştı.

Cumhuriyet Halk Partisinin Kuşadası ve Aydın yerelinde başarısı , üreten ve halka hizmet eden ideolojisinin genel iktidar ile taçlanması için her konumda görev almaya devam eden Av. Ömer Günel siyasi hayatının partisinin bir neferi olarak Kuşadası’nda sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Ömer Günel siyasetin kadınlar ve gençlerle yüksek hedeflere ulaşacağına inanmakta ve bu amaçla yaptığı tüm çalışmalarında en büyük desteği eşi öğretmen Duygugül Günel ve oğulları Ada Hasan ve Rüzgar Ali’den almaktadır.