Cem Celil Lale/HaberAydın

Kamuoyunda adı sıkça hızlı ekonomik büyümeyle anılan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan şimdi de yarım milyona yakın bedelle satın alınan yat haberleriyle gündeme geldi. Kuşadası Marina’da bağlı bulunan AYŞİMAL isimli yatın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Mesut Özakcan’ın gelini Ayşim Özakcan adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Efeler Belediyesi’ne kayınpederi Mesut Özakcan tarafından işe yerleştirilen Ayşim Özakcan’ın yarım milyonluk yatı nasıl aldığı merak ediliyor.

Özakcan aldı, gelininin üstüne yaptı

Sözleşmeli personel olarak Efeler Belediyesi’nde çalışan Ayşim Özakcan’ın bu yatı almasının mümkün olmadığını düşünen vatandaşlar konuyla ilgili Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’dan açıklama bekliyor. Mesut Özakcan’ın satın aldığı düşünülen yatın planlı bir şekilde gelin Ayşim Özakcan’ın üzerine yapıldığı iddia ediliyor.

Paranın kaynağı araştırılmalı

Damadı ve gelini Efeler Belediyesi’nde çalışan Mesut Özakcan’ın ve yakınlarının mali durumunun araştırılması bekleniyor. MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından yapılacak incelemede Özakcanlar’ın 2014-2018 arasında edindikleri mallarla ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bilgilere ulaşılabileceği düşünülüyor.

MASAK tarafından yapılacak incelemede Efeler Belediyesi’nde iş takipçiliği yaptığı öne sürülen Berkin Özakcan’ın hobi haline getirdiği restoran açma ve daha sonra kapatma, lüks otomobil satın alma, gelin Ayşim Özakcan’ın adına kayıtlı lüks yat ve aile bireylerinin satın aldığı gayrimenkullerin kaynağının ortaya çıkartılması ve aile bireylerinin kazançlarını belgelemesi bekleniyor.

Öte yandan yine Mesut Özakcan ve yakınlarının kazançları karşılığında devlete ne kadar vergi ödediği, bu paraların ne kadarını belgelediği de cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor.