Deplasmandaki ilk maçı 3-1 kaybettiği için uzatmalarda 15 sayılık altın sete uzayan maçta altın seti de alan "Aydın'ın Sultanları" Challenge Cup'ta son 8'e kalarak Aydın'a büyük bir başarı kazandırdı. Takımı ve maç boyunca onları yalnız bırakmayan taraftarı tebrik eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Kızlarımıza sonsuz güveniyoruz. Ne kadar iyi bir takım olduklarını bir kez daha gösterdiler. Aydın'ı Avrupa'da temsil ediyor olmalarından da ayrıca gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyespor'un bir üst turdaki rakibi ise Azerrail Baku'yu iki maçta da 3-0'lık skorlarla geçen Belçika'nın Hermes Oostende takımı oldu.

Maça çok iyi bir başlangıç yapıp ilk dakikalardan itibaren rakibi üzerinde üstünlük kuran "Aydın'ın Sultanları" ilk seti 25-20 üstünlükle tamamladı. İkinci ve büyük bir çekişmeye sahne olan üçüncü seti de 25-20 kazanmasını bilen Aydın Büyükşehir Belediyespor, maçta altın sette de 15 -11 üstünlük kurarak Challenge Cup'ta son 8 takım arasına girdi.

Maç boyunca oyuncuları alkışlarla ve tezahüratlarla yalnız bırakmayan Aydınlılar kazanılan maçla birlikte büyük bir sevinç yaşarken, maçın son sayısıyla birlikte oyuncular ve teknik heyet bir üst gruba çıkmanın sevincini yaşadı.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başantrenör Umut Uysal "Bir Aydınlı olarak bir üst tura çıkarak Aydın'a Avrupa takımı getirmek istiyordum. Oyuncularımız bunu başardığı için çok mutluyuz. Son maçlarda bir şanssızlıkla istediğimiz gerçek oyunumuzu çok az sergileyemedik. Bu yıl bu şehirle birlikte neler yapabileceğimizi herkese gösterdik. Hedefimiz Avrupa'da finale çıkmak. Avrupa'yı ligle birlikte götüreceğiz. Aydın halkına son mutluluğu da yaşatmak istiyoruz. Soyunma odasında bu şehir için tarih yazmalarını istemiştim, onlar da bu şehir için tarih yazdılar" diye konuştu.

Seyircilere de teşekkür eden Uysal, Aydınlıların daha büyük başarılar için her maçta kendilerini desteklemelerini istedi.