Öte yandan dün akşam Tekirdağ'da sağanak yağış hayatı felç etti. Kent genelinde yağış nedeniyle maddi hasarlı kazalarda meydana geldi. Caddelerde mahsur kalan vatandaşların yardımına AFAD, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve polis ekipleri koştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için çok kuvvetli sağanak yağmur uyarısı yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: “İstanbul’da aralıklarla devam eden hafif sağanak yağışların, yarın (bugün) akşam saatlerine kadar kentin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli, güney ilçelerinde ise kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.”

GECEYİ ŞİMŞEKLER AYDINLATTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıların ardından Marmara Bölgesi’nde Tekirdağ başta olmaküzere birçok noktada sağanak yağış etkisini gösterdi.

İstanbul genelinde de sağanak yağışının aralıklarla ve bölgesel olarak etkili olmaya başlaması beklenirken akşam saatlerinde birçok ilçeden görülen şimşek olayı yaşandı. Ardı ardına çakan şimşekler, hafta içi olması nedeniyle sessiz olan kentin akşamında adeta geceyi gündüze çevirdi.

TEKİRDAĞ'DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından dün akşam Tekirdağ’da sağanak yağış hayatı felç etti.

Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Yağış sürücü ve yayalara da zor anlar yaşattı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ıslanmamak için üst geçit altı, bina saçakları ve otobüs duraklarına sığındı. Yağış nedeniyle trafik akışında da aksamalar olurken, Değirmenaltı Mahallesi'nde biriken sular nedeniyle bazı araçlar köprü altlarında mahsur kaldı. Caddelerde mahsur kalan vatandaşların yardımına AFAD, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve polis ekipleri koştu.

MADDİ HASARLI KAZALAR OLDU

Su birikintilerinin yoğun olduğu bazı caddeler trafiğe kapatıldı. Kent genelinde yağış nedeniyle maddi hasarlı kazalarda meydana geldi. Yetkililer, sürücüleri dikkatli araç kullanması konusunda uyardı. AFAD ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada yağışların süreceği bildirilerek, "Yağışların il genelinde aralıklarla kuvvetli 21-50 kilogram olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel ve su baskını, yıldırım düşmesiyle yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.