İstanbul Gazi Mahallesi'nde 5 yıllık eşi Cihangir Işık'ı yatak odasında pompalı tüfekle başından vurarak öldüren Aylin Işık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Gazi Mahallesi'nde 17 Aralık 2017'de meydana gelen olayda, Aylin Işık, yatak odasında uyuduğu sırada 5 yıllık eşi Cihangir Işık'ı pompalı tüfekle başından vurarak öldürdü.

Gözaltına alınan Aylin Işık, mahkemedeki ilk ifadesinde "Ağlamaya başladım, yalvardım. Anneme, kardeşlerime tecavüz edeceğini söyledi. Saçımı çekti. 'Ben yapacağımı burada da yaparım' dedi. Oğlum uyandı yanımıza geldi, ona da küfür etti. 'Aylin buraya gel' dedi. Yatak odasından beni çağırdı. Üç kere çağırdı beni. Ben gitmeyince kendi beni alıp odaya götürdü. Yatağa yatmamı istedi. Dolabın üzerinde duran silahı aldı. Beni öldüreceğini söyledi. Konuşarak kendisini ikna etmeye çalıştım. Bana, 'Geç kaldın' dedi. Küfür etmeye devam etti. Silah onun sağ elinde duruyordu. Çeneme dayadı. 'Nerenden vurayım?' dedi. Göğüslerime, cinsel organıma dayadı. Ben de yalvardım, yapma dedim. Daha sonra silahı yüzüme tutup üzerime sallamaya başladı. Bir an elimle silahı ittirdim. Yüzümden uzaklaştırdım. İki elimle silahı kavradım. Amacım silahı elinden alıp kaçmaktı. O da silahı çekti, karşılıklı birkaç hareket biçiminde sürdü. Sonra bir anda silah patladı. Cihangir yan tarafa doğru yatağa devrildi. Oğlumun bağırmasıyla kendime geldim. Çocuğumun eşyalarını alıp evden çıktım" demişti.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Aylin Işık için karar çıktı. Cihangir Işık ve ailesiyle birlikte avukatların da hazır bulunduğu davada, Cihangir Işık ailesinin avukatı tahrik hükmünün uygulanmaması gerektiğini ifade etti. Avukat, Aylin Işık'ın 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan yargılanmasını istedi. Sanık Aylin Işık'ın avukatları ise müvekkillerinin maktülü uyurken öldürmediğini, aksine maktülün müvekkillerini öldürmek istemesi üzerine elinden silahı almaya çalışırken tüfeğin ateş aldığını, öldürme kastıyla hareket etmediğini, müvekkillerinin 5 yıldır maktulden eziyet gördüğünün göz önünde bulundurulması gerektiğini, beraatini ve aksi düşünülüyorsa 6 yaşındaki çocuğunun durumu dikkate alınarak adli kontrolle tahliyesini talep ettiler.

Bilerek ve isteyerek yapmadım

Mahkemede son kez savunmasını yapan Aylin Işık, 'Kesinlikle eşimi öldürmek istemedim. Yaşadığım olaylardan dolayı kendi canıma kıymak istedim. Yapamadım. Ancak son olayda tüfeği yüzüme doğrultunca kendimi korumak duygusuyla müdahale ettiğim sırada silah ateş aldı. Bilerek ve isteyerek bir eylem gerçekleştirmedim. Beraatimi isterim.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Aylin Işık'a "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanık tarafından dile getirilen nedenler, karı koca arasında yaşanan ve zaman zaman şiddet boyutuna varan davranışları tahrik sayan heyet, cezayı 18 yıl hapse indirdi. Sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alan heyet, cezayı 15 yıl hapis cezasına indirdi.