İki parti arasında adeta krize dönüşen bu kararın yankıları sürmeye devam ediyor. Ak Parti kanadından gelen sert eleştirilere yanıt veren isimlerden biri de MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın oldu. Yalçın ittifak yapmama kararından sonra Ak Parti’ye yönelik olarak “pişmanlıkları fayda vermeyecek” şeklinde bir açıklama yaptı.

MHP lideri Bahçeli’nin “ittifak yapma niyetimiz yok” şeklindeki sürpriz kararının ardından alevlenen tartışmalara bir yenisi de MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın sözleriyle eklendi. Semih Yalçın yazılı bir açıklama yaptı ve açıklamasında bu konuya dair sert ifadeler kullandı. “Cumhur İttifakı'nın kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları fayda vermeyecek” şeklinde bir ifade kullanan Yalçın yazılı açıklamasında bazı göndermeler de yaptı. Yalçın’ın bu açıklamasın yer alan ifadeler arasında bazı kesimler için “derin bir oh çekti” sözleri de dikkat çekti. Türkiye’nin geleceği bakımından MHP’nin siyasette oynadığı rolü “dominant ama bir o kadar da yapıcı ve pozitif” şeklinde değerlendirdi ve bu rolden rahatsız olanların Cumhur ittifakı ile ilgili karardan sonra derin bir oh çektiklerini sözlerine ekledi.

Yalçın’dan Çok Konuşulacak Sözler!

“MHP’nin fedakarlıklarına, yapıcı ve pozitif tutumuna rağmen kimi çevreler zaman içerisinde siyasete egemen olup Cumhur ittifakını zayıflatmak için her yolu deniyor” şeklinde bir ifade de kullanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, açıklamasında konuyla ilgili şu sözleri kullandı: "MHP yapıcı hareket etse de bu çevrelerin ön yargıları kırılmak şöyle dursun, üstü örtülü bir kin ve çekememezlik bir ur gibi giderek büyümüştür. Af ve andımız gibi hassasiyet gerektiren konularla rahip Brunson meselesi etrafındaki tartışmalar fırsat bilinerek harekete geçilmiş, Cumhur İttifakı'nın etkisiz hale getirilmesi, dolayısıyla MHP'nin siyasetteki özgül ağırlığının baltalanması için bir tür siyasi beşinci kol faaliyeti yürütülmeye başlanmıştır."

“Mesele Üslup Değil”

Ancak Yalçın’ın açıklamasında kullandığı bazı ifadeler de akılları karıştırdı. Söz konusu ittifakın sadece yerel seçimler için kaldırıldığı gibi bir düşünceye yol açan ifadeler de kullandı. Yalçın, iki isim arasındaki ittifak kararının yerel seçimler dışında devam edeceğine yönelik bazı sözler sarf etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bu konuda "Mesele üslup değil, MHP'nin dominant rolünden rahatsızlık duyanların 'MHP siyasi vesayet oluşturmaya çalışıyor' iddiasını dillendirerek güya AK Parti'yi partimizin tesir ve tasallutundan kurtarma çabasıdır. Bu, yanlış bir hesaptır ve eldeki sınırlı yakıtı tükettirip kazma kürek yaktıran mart soğuğundan dönecektir. Evdeki bulgurdan vazgeçip Dimyat'a pirince gitme hırsının mevcut kazanımların da elden gitmesine yol açması kaçınılmazdır. Cumhur İttifakı'nın devletin bekası ve toplumsal barışın muhafazası açısından taşıdığı değeri siyasi çıkarlarına, ideolojik öngörüsüzlükleri ve etnik reflekslerine kurban edenler; ittifaksız yerel seçimlerin bölücülere ve şer ittifakına yaradığını göreceklerdir. MHP ile AK Parti arasında milli vicdanın tezahürü olarak akdedilen

ve milletimizin bekası için devamı kararında olduğumuz Cumhur İttifakı'nın kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları, iş işten geçtikten sonra bir fayda vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Yalçın’ın bu sözlerinin ardından gözler yeniden Ak Parti’ye çevrildi. Kimi zaman ser ifadelerin de kullanıldığı yazılı açıklamaya bir tepki gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Ancak özellikle yerel seçim dışında ittifakın devam edeceği söylemi üzerinde mutlaka bir açıklama bekleniyor. İnternette de bu açıklamanın değerlendirmeleri yapılmaya başlandı. Yerel seçimlerin yaklaşmasının da etkisiyle online platformlarda trbet gibi konuların dışında siyaset de konuşulmaya başlandı diyebiliriz.