Cem Celil Lale/HaberAydın

24 Haziran seçimleri sonrası partiler sonuçları değerlendirmeye başladı. Seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi’yle ittifak kurarak giren Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye genelinde en düşük oylarından birini Kuşadası’nda aldı.

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri sonrası partilerde durum değerlendirmeleri yapılmaya başladı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin en düşük oy aldığı ilçelerden biri olan Kuşadası’nda partililer MHP İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar’a tepki gösteriyor. Önceki seçimlere göre Kuşadası’nda oylarında büyük düşüş yaşanan MHP’de hezimetin sorumlusu olarak görülen Bayraktar’ın istifa etmesi isteniyor.

Sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yapan partililer, MHP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar’a yönelik ağır eleştirilerde bulunuyor. Birçok paylaşımda Bayraktar’ın görevi derhal bırakması istenirken partililer tarafından yerel seçimlerde mevcut yönetimle başarının elde edilmesinin imkansız olduğu söyleniyor. Bilindiği gibi 24 Haziran’da yapılan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’ne sadece 4.802 oy çıkmış ve %6,5’luk bir oran yakalanmıştı.

Öte yandan Kuşadası’nda 7.228 oy alan Halkların Demokratik Partisi (HDP), 4.802 oy alan Milliyetçi Hareket Partisi’nden fazla oy almayı başarmış ve %9,8’lik bir oran yakalamıştı.