Milyonlarca Müslüman tarafından idrak edilen, 11 Eylül’den itibaren başlayan Muharrem Ayı’nın oruç günleri, bitmek üzere. İçinde birçok önemli olay barındıran Muharrem Ayı ise, 10 Ekim’de sona erecek.

Muharrem Ayı, Kartal İlçesi’nde de ibadet geleneğini yerine getirirken oruçlarını Esentepe Mahallesi’ndeki Cemevi’nde açıyor. 12 gün süren oruç günlerinde iftar yemeği Kartal Belediyesi tarafından karşılanırken lokma sahipleri de katkılarda bulunuyor. Muharrem Ayı’nda son oruçlar bugün (22 Eylül Cumartesi) tutulacak. Son iftarlar bu akşam açılacak ve ardından kazanların fokur fokur kaynatılacağı Aşure günleri başlayacak.

İlgi çok yoğun oldu

11’nci gün orucunun açıldığı dün akşamki iftara ilgi yine çok yoğun oldu. Kartal Cemevi Vakfı çatısındaki cemevinde gerçekleşen iftarda yurttaşlar Muharrem Yası ve Matem Orucu sebebiyle bir araya geldi. Ardından okunan duayla birlikte oruçlar hep birlikte açıldı.

Lokma sahipleri

11’nci gün iftarının lokma sahipleri Kartal Belediyesi’nin yanı sıra Yüksek MimarOğuz Aykan, Harita MühendisiMetin Ağırman, CHP Kartal İlçe eski BaşkanıYüksel Çiftçi, Kartal Belediyesi eski meclis üyesiMurat Yasan, CHP Kartal İlçe / Esentepe Mahalle Örgütü BaşkanıNaciÇelebiileŞahinYergün, Kartal Oto Sanayi Yönetim Kurulu ÜyesiKasım Gümüşoğlu, Tülay Toraman Meral,ErayAslanvePakizeÖnderileEkolTemizlikveBoğaziçiEczaDeposuoldu. Edilen dualarda lokma sahiplerinin lokmasını Hakk’ın kabul ve makbul eylemesi de dilendi.

Etkinliğe lokma sahiplerinin yanı sıra CHP Parti Meclis Üyesi veCHP Kartal Kadın Kolları BaşkanıNecla Erdem, Kartal Belediyesi eski meclis üyelerindenMurat Yasan, cem evi yöneticilerinden MimarAli Diştaş, Esentepe Birim BaşkanıSoner Çoban, Kartal Oto Sanayi Yönetim Kurulu ÜyesiKasım Gümüşoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, iş insanı, sivil toplum örgütü başkan, yönetici ve üyeleri ile yurttaşlar katıldı.

Aykan: Burası yeri değil!

Siyaseten CHP’lilerin daha yoğun ilgi gösterdiği iftar sonrası sohbetlerde gündem yerel seçimler oldu. CHP henüz aday adaylığına ilişkin resmi başvuruları kabul etmeye başlamadı ancak kulislerde konuşulan isimler var. Onlardan biri de, geçen yerel seçimde de partisinden belediye başkan aday adayı olan Yüksek Mimar Oğuz Aykan. Aykan partili partisiz yurttaşlarla yaptığı ikili sohbetlerde bu konu kendisine ne zaman sorulsa, “Burası yeri değil” yanıtı verdi. Aykan’ın cem evine siyaseti bulaştırmak istemeyen tavrı takdir topladı.