Daha önce partisine destek vereceğini açıklamasına rağmen yakın çevresinin tamamını AKP’li Fuat Akdoğan’ın yanına yerleştiren Kuşadası Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Özer Kayalı’nın kendisiyle görüşen vatandaşlardan da AKP’ye oy atmasını istediği iddia ediliyor. Yaptığı açıklamalarının aksine Kuşadası Belediyesi çalışanlarını da yönlendirdiği söyleyen Kayalı’nın hamlesi partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

Partisinin adayını destekleyen herhangi bir açıklaması bulunmayan Kayalı’nın, yakın çevresi de hiçbir parti çalışmasında yer almıyor. Özer Kayalı tarafından yönlendirilmeye çalışılan bazı isimlerin ise olayı parti yönetimine aktardığı öğrenildi.

AKP Kayalı’dan medet umuyor

Öte yandan, Kuşadası’nda seçim kazanma ihtimali bulunmayan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin son çare olarak Özer Kayalı’dan daha fazla destek istediği söyleniyor. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarda Özer Kayalı’dan daha fazla destek vermesi istendiği ve Kuşadası’nda siyasi havaya değiştirecek açıklamalar yapması istendiği iddia edildi.