Etkisiz hale getirilen 2 teröristin terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Kendal alan sorumlusu ile sözde Amed eyaleti lojistik ve mali birim sorumlusu oldukları belirlendi. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır yürütülen operasyonlarda, aralarında biri sözde lider kadroda yer alan 60 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri tarafından Diyarbakır'ın Lice ilçesinde etkisiz hale getirilen teröristlerden ikisinin, terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan bölücü terör örgütü PKK'nın alan sorumluları olduğu belirlendi. İki teröristin, bölücü terör örgütünün sözde Kendal alan sorumlusu ile sözde Amed eyaleti lojistik ve mali birim sorumlusu oldukları ve İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer aldıkları öğrenildi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan istihbaratüzerine önceki gece Lice ilçesi Kutlu köyü Kerpiçören mezrasına operasyon düzenlemiş, "teslim ol" çağrılarına teröristlerin ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı. Güvenlik güçleri, çatışmada 3 teröristi etkisiz hale getirmişti.

BİR HAFTADA 60 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından son bir haftadır yürütülen operasyonlarda, aralarında biri sözde lider kadroda olan 60 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilerek terör örgütüne ağır darbeler vurulduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt içerisinde bölücü terör örgütüne karşı mücadele verdiği, Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı ile de ülkesinden göç edenlerin geri dönüşüne destek verdiği vurgulandı. 'Teröristle Mücadele Harekatı' kapsamında yürütülen operasyonlarla terör örgütünün önümüzdeki döneme yönelik hazırlıklarının kısıtlandığı kaydedilen bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: "22-29 Haziran 2017 tarihleri arasında bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri (özellikle Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır ve Siirt) teröristlerden temizlemek ve önümüzdeki döneme yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edilmiş, bu kapsamda; Şırnak/Beytüşşebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/Yüksekova, Hakkari/Çukurca, Diyarbakır/Lice, Bingöl/Genç, Elazığ/Arıcak, ve Siirt/Pervari bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edilmiştir. İcra edilen operasyonlarda; biri sözde lider kadroda olmak üzere 60 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca terör örgütünün sözde Botan Eyaleti Herekol Cephesi Herekol Alanı sorumlusu İran uyruklu Sinan Rojhilat kod adlı terörist Behnam Sadiki yaralı olarak ele geçirilmiştir. Operasyonlarda 4 makineli tüfek, 24 piyadetüfeği, 3 roketatar, 1 keskin nişancı tüfeği, 3 tabanca, 1 av tüfeği ve 50 el bombası ele geçirilmiş, 17 EYP tespit edilerek imha edilmiş, 1 kilo C-4 patlayıcı, 10 tüp, 1 81 mm havan mühimmatı, 638 roketatar mühimmatı, 634 roketatar sevk fişeği, 1560’ı AK-47 piyade tüfeği mühimmatı olmak üzere yaklaşık 2 bin 900 hafif silah mühimmatı ve çok miktarda EYP yapımında kullanılan kablo ve fünye ele geçirilmiş, teröristler tarafından kullanılan 8 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiş, Van/Erciş/Doluca Mahallesi kırsalında bölücü terör örgütü tarafından patlayıcı madde eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen bir araç ele geçirilmiştir. Yine bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, bin kök kenevir, 47 bin 600 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 bin 274 kişi yakalanmıştır."