Cem Celil Lale/HaberAydın

Adalet yürüyüşünde İstanbul’a kalan mesafe azaldıkça sayı da artıyor. 17. gününde katılımcı sayısı 20 bine yaklaşırken tam 9 kilometre uzunluğunda kortej oluştu. 17 gün önce Ankara Güvenpark’ta başlayan yürüyüşte toplamda 300 kilometre yürünmüş oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe Türkiye’nin dört bir yanından destek geliyor. Aydın’dan birçok belediye başkanı ve ilçe başkanıyla partililer yürüyüşe destek verirken Kuşadası’ndan gelen bir görüntü şaşkınlık yarattı.

Kuşadası caddelerinde dolaşıyor

Adalet yürüyüşüne destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman’da yaptığı pankartla Kuşadası caddelerinde yürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu gibi yürüyüş yapan Özazman, beraberindeki 3 partiliyle karış karış Kuşadası’nı gezerek adalet arıyor.

Özazman’ın üzerinde adalet yazan dövizle yaptığı yürüyüş yabancı turistlerinde ilgisini çekti. CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman’ı gören turistler esnafın yanına giderek Özazman’ın ne yaptığını ve taşıdığı dövizin üzerinde ne yazdığını sorduğu öğrenildi.

Partililer tepki gösterdi

Öte yandan Nail Özazman’ın yaptığı yürüyüşe bir tepkide kendi partililerinden geldi. Özazman’ın neden böyle bir eylemde bulunduğunu merak ettiklerini söyleyen partililer, “Yürümek istiyorsa, adalet arıyorsa genel başkan gibi Ankara’dan İstanbul’a yürüyecek. Denize karşı, çarşının içinde adalet aranmaz. 3 kişiyle eylem yapılır mı ?” diyerek tepkilerini gösterdi.