Kuşadası’nda faaliyet gösteren Şirin Ada Çocuk Akademisi, her yıl olduğu gibi bu sene de ŞİRİN MONT projesine başladı. Şirin Ada’da eğitim gören öğrencilerin bedenlerine küçük gelen mont ve ayakkabıları okul yönetimi tarafından hazırlanan kutularda biriktiriliyor. Öğrencilerin büyük bir hevesle katıldığı projede biriktirilen mont ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

‘Kardeşim üşümesin’ sloganıyla başlatılan projeye büyük ilgi gösteren minikler daha fazla kıyafet ve ayakkabı verebilmek için birbirleriyle yarışıyor. Toplanan kıyafet ve ayakkabılar kurum aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Derya Özsakallı Alp : “Çocuklarımız mutlu, biz de çok mutluyuz”

ŞİRİN MONT projesinin geleneksel hale geldiğini belirten Şirin Ada Çocuk Akademisi Kurucusu Derya Özsakallı Alp, “Kurum olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizle öğrencilerimiz arasında gönül köprüsü oluşturmaya çalışıyoruz. Bu proje, diğer projelerimizin yanında bizim için daha önemli ve daha sıcak. Çünkü öğrencilerimiz paylaşmayı öğreniyor. Herşeyden önemlisi paylaşmayı öğrenen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz mutlu, biz de çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.