Cem Celil Lale/HaberAydın

Son olarak Kuşadası’nda delege seçimleri önce Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan tarafından üyelere baskı yapıldığı öğrenildi. Şimdiye kadar adaylığını açıklayan isimlerin arasında eski İlçe Başkanı Soner Kaplan, Ahmet Ekmekçi, Erdal Güngör ve Serhan Cellat bulunuyor. Bir sonraki seçimler için ilçe örgütünü dizayn etmeye çalışan Başkan Kayalı ise yakın arkadaşı Ahmet Ekmekçi’yi destekliyor.

Kamuoyunda Kuşadası Belediyesi’nin adayı olarak öne çıkan Ahmet Ekmekçi’ye destek verilmesini isteyen Başkan Kayalı tarafından parti üyelerine de baskı yapıldığı öne sürüldü. Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye belediye çalışanlarına baskı yaptığı söyleyen Kayalı ve arkadaşlarının, bazı taşeron çalışanları işten çıkartmayla tehdit ettiği söyleniyor.

Bülent Tezcan, Soner Kaplan’ın karşısında kulis yapıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı olan Bülent Tezcan’da parti içi yarışa Ankara’dan katılıyor. Partisine kayıtlı üyelere Soner Kaplan’ın karşısında durulması talimatı verdiği söylenen Tezcan’ın tavrı üyeleri rahatsız ediyor.

Öte yandan geçmiş yıllarda CHP’den Belediye Başkanlığına aday adayı olan bazı isimleri aradığı söylenen Tezcan’ın, Soner Kaplan’ın karşısında çalışılması karşılığında “garanti adaylık” vaad ettiği konuşulan konular arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi