Cem Celil Lale/HaberAydın - Söke’de seçim bürosu açılışına katılan AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın açıklamaları büyük şaşkınlık yarattı. DSİ tarafından uzun yıllardır ıslahı yapılmayan Söke Çayının ıslahını, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği takdirde kendisinin yapacağını öne süren Mustafa Savaş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin müjde verdiğini ve Söke Çayı ıslahının 2019 yatırım programına dahil edildiğini söyledi.

Aydın Milletvekili olmasına rağmen Aydın’ın sorunlarından uzak bir görüntü çizen Savaş’ın açıklamalarını normal karşıladıklarını söyleyen Sökeliler, “Mustafa Savaş milletvekiliydi. Neden DSİ’nin Söke Çayını ıslah etmesini sağlamadı? İnsanların aklıyla alay etmesinler, zaten kendilerinin sorumluluğunda olan bir yeri müjdeymiş gibi halka anlatıyorlar” şeklinde konuştu.

Daha önce Aydın Valisi açıklamıştı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasını yeni bir müjdeymiş gibi açıklayan Mustafa Savaş’ın, 2018’in Ekim ayı içerisinde Aydın Valisi tarafından yapılan açıklamayı bilmediği düşünülüyor. Bilindiği gibi Söke’de düzenlenen İlçe Değerlendirme Toplantısı’nda gündeme gelen Söke Çayı ıslahıyla ilgili Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 2019 yatırım programına alınması için çalışma başlattıklarını söylemişti.

Daha önce de gündeme gelen konuyla ilgili önceki dönem AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de “Söke Çayı ıslahı işi 2018 yılı yatırım programına alınması halinde ihale edilecek ve ıslah çalışmalarına başlanacaktır” şeklinde açıklama yapmıştı.