Cem Celil Lale/HaberAydın

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın 3T açıklamaları şaşkınlık yarattı. Aydın için “önümüzdeki dönemin şifresi 3T olacak” diyen Savaş’ın açıkladığı projenin 24 Haziran seçimlerinden önce Dr.Güntekin Şimşek tarafından planlandığı ve duyurulduğu ortaya çıktı. 18 Haziran tarihinde bir açıklama yapan MHP Aydın Milletvekili Aday adayı Dr.Güntekin Şimşek, “3T Aydınımız için özel bir T. Coğrafya olarakta baktığımızda Aydın’a ulaşım 3 koldan oluyor ve T şeklinde oluyor. Bizlerin buradaki ana gayesi memleketimizin dirliği ve birliğini sağlamak. Önceliğimiz bu. Çünkü çocuklarımıza geleceğimize emanet edeceğimiz başka bir memleket yok” ifadelerini kullanarak 3T projesinin detaylarını ayrıntılarıyla açıklamıştı.

Savaş’ın projeyi sahiplenerek yaptığı açıklamayı ve 18 Haziran tarihinde kendisinin yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan Dr.Güntekin Şimşek, “Aydın için aklın yolu bir. Bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana” notunu düştü.

Vatandaşlardan Şimşek’e destek

Şimşek’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma vatandaşlardan ve öğrencilerinden de çok sayıda yorum yapıldı. Gönderiye yorum yapan Cengiz Akarsu isimli kullanıcı, “Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir”, Osman Bilgin “Kendin milletvekili olamasanda fikirlerin iktidar oldu”, İbrahim Yanık “Bu haberi ilk okuduğumda direkt siz aklıma gelmiştiniz hocam” ifadelerini kullandı.