EFELER/HaberAydın - Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanlığı tarafından seçim çadırları kuruldu. Seçim çadırlarının etrafına yapılan zamlarla ilgili görseller konulurken, vatandaşlara bilgilendirme amaçlı broşür dağıtılıyor. AKP iktidarında temel tüketim kalemlerine gelen zamların yer aldığı görseller vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Çadırların etrafında bulunan ‘zam görsellerinin’ fotoğraflarını çeken vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından çok sayıda paylaşım yaptı.

Un, elektrik, sarımsak, hayvan yemi gibi kalemlere gelen zamların yanı sıra Aydın’a özgü incir, zeytinyağı gibi ürünlerin değer kaybını konu alan görsellerin seçimin sonuna kadar Kent Meydanı’nda kalacağı öğrenildi.

Vatandaşlar AKP’ye tepki gösterdi

Çadırları ziyaret eden vatandaşlar ise hayat pahalılığından şikayet etti. Maaşlarıyla geçinemediklerini söyleyen Aydınlılar, “Tek maaşla ev geçindirmeye çalışıyoruz. Ay sonu gelince nereden borç alacağımızı düşünüyoruz. Ailemizin isteklerini karşılayamıyoruz. Her şeye zam yapıldı. Önümüzü göremiyoruz. Hükümetin vatandaşın sırtından inmesi gerekiyor. Allah, hepimizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Çankır herkesi davet etti

Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan çadırlarda hazır bulunan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Halkımıza derman belediyeciliği anlatmak için bugün Aydın Atatürk Kent Meydanındayız. Gençlerimizle beraber broşür dağıttık ,halkımızla sohbet ettik. Aydın halkı uygulanan zamlardan dertli ve şikayetçi. Ama hiç kimse merak etmesin yerelden genele tüm dertler çözülecek,halkımız istediği mutlu ve huzurlu hayata derman belediyecilik ile kavuşacak. Sizleride seçim dönemi boyunca açık olan Atatürk Kent Meydanındaki seçim standımıza bekleriz” ifadelerini paylaştı.